Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 601

Kiállítások 2016

 

REJTETT KINCSEK
2015. december 4 – 2016. január 17.

Több évtizede gyűlik a Csongrád Megyei Önkormányzatnál egy igen jelentős képzőművészeti anyag, mely mára közel 400 alkotást foglal magába. Ezek egy részét a hivatal folyosóin is lehet látni, nagyobb része azonban a nagyközönség előtt rejtve volt eddig. Most a Reök-palota falain mutatkoznak meg ezek a többségében realista, naturalista művek, a vásárhelyi és a szegedi iskola kiemelkedő alkotóinak nagyszerű munkái. Több mint 180 festmény és pár szobor tekinthető meg a „Rejtett kincsek” című tárlaton, többek közt olyan klasszikus nagymesterektől, mint Tornyai János, Nyilasy Sándor, Dinnyés Ferenc, Vinkler László vagy Rudnay Gyula, és olyan kortárs nagyságoktól, mint Csáki Róbert, Tenk László, Dienes Gábor vagy épp Galambos Tamás.


JÉZUS ÉLETE
február 11 – március 10.

Matula Péter műgyűjtő 2001-ben hazai kortárs festőművészeket kért fel, hogy saját stílusukban örökítsenek meg 21 újtestamentumi történetet. A sorozat első, kiállításra alkalmas anyaga 2012-ben készült el, és azóta több neves kiállításon vett részt a gyűjtemény. A REÖK-ben Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba alkotásain keresztül láthatjuk többek közt Jézus megkeresztelését, a Hegyi beszédet, az Utolsó vacsorát, a Golgotán történt eseményeket és Jézus feltámadását. A tárlathoz számos kísérőprogram és egy iskolásoknak szóló rajzpályázat is kapcsolódik.


PRIVÁT AXIÓMÁK
február 19 - március 15.

A kiállítás három szegedi alkotója, Popovics Lőrinc, Darázs József és Sejben Lajos. Mindhárman a kortárs magyar képzőművészet 70-es, 80-as évekbeli fellendülésének korszakában kezdtek el alkotni - ezen túl azonban más is összeköti őket. Mindhárman az ősművészetre utaló jeleket használva idéznek fel bennünk zsigeri, kollektív tudatunkból előásható, prehistorikus élményeket. A kiállítás érdekessége, hogy Sejben Lajost és Darázs Józsefet elsősorban festőként tartja számon a művészettörténet, ám most szobraikat is megmutatják a nagyközönségnek. Mindhárom alkotó szerepelt már életműkiállítással a REÖK-ben, együtt azonban még sosem láthattuk munkáikat. Ez a tárlat több mint 100 alkotáson keresztül ad ízelítőt az elmúlt években készült anyagaikból


“Világsztár a Föld körül” - PAUL POTTS FOTÓKIÁLLÍTÁSA
február 24 - március 17.

Közel ötven országban lépett már fel a világhírű énekes, Paul Potts, aki idén nyáron a Szegedi Szabadtéri nyitóprodukciójában, A bolygó hollandiban énekli a Kormányos szerepét. Utazásai során elsőszámú hobbijának, a fotózásnak is szívesen hódol, lelkesen örökíti meg a bejárt helyszínek nevezetességeit, lenyűgöző tájait. Képeit még sehol sem állították ki ezelőtt. A nagyközönség először láthatja együtt a többek közt a sydney-i operaházról, velencei Canal Grandéról, dél-koreai és észak-angliai partokról vagy épp a budapesti Lánchídról készült, lenyűgöző atmoszférájú képeit.


SZÍN-FORMA-TÉR - GEOMETRIKUS KIÁLLÍTÁS
március 25 - május 22.

Az úttörő válogatás a magyar képzőművészet geometrikus törekvéseit mutatja be a magyar képzőművészet vezető mestereinek segítségével. Látható lesz a tárlaton többek közt Aknay János, Serényi H. Zsigmond, Konok Tamás, Deim Pál, Fajó János, Haraszty István vagy éppen Nagámi alkotása. 


XVI. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ
június 3 - augusztus 7.

A szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye, mely a hazai kortárs festészet keresztmetszetét mutatja be. A színvonalas seregszemlének immár ötödik alkalommal biztosít méltó helyet a REÖK. Az elmúlt évekre jellemző volt, és minden valószínűség szerint idén is elmondható, hogy a táblaképfestészeti biennálén kiállított képek stilárisan sokszínű tárlatot ígérnek, hiszen a figuratív és nonfiguratív alkotások általában ugyanúgy bekerülnek, mint a lírai absztrakt vagy a fotó- és hiperrealista művek. Pár éve a REÖK bevezette azt az újdonságot a Biennálé és a Szegedi Nyári Tárlatok anyagának válogatásakor, miszerint a legjelesebb képzőművészeket személyesen kérik fel arra, adják be alkotásukat a nívós seregszemlére.

 

VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS
június 25-től folyamatos

Különleges, virtuális kiállításon lehet látni a világörökség részeit, a világ leghíresebb szobrait a Reök-palotában, valósághűen, mindössze egyetlen tablet segítségével. A Nagy Szfinx, a Szabadság-szobor, a kínai agyaghadsereg, a Laokoón-csoport, a Dávid-szobor, A gondolkodó is látható a kiállításon. A tárlat nagy előnye, hogy utazás nélkül szemlélhetjük meg élethűen ezeket az alkotásokat, sőt, a technika segítségével szelfizhetünk is velük, miközben alapvető információkat és érdekességeket is megtudhatunk róluk egy szintén virtuális tárlatvezetés segítségével. KONKOLY GYULA KIÁLLÍTÁSA
augusztus 19 - október 9.

A 60-as években induló magyar avantgarde művészet egyik legmeghatározóbb alakjának kiállítása kifejezetten a Reök-palota tereire lesz adaptálva. A művész jól ismert strandos, tengerparti sorozatának bemutatása mellett láthatóak lesznek az egészen friss művek is. Kb. 100 darab nagyméretű, színpompás alkotást várunk a kiállítótermekbe.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy kiállításunk 16 éven aluliak számára nem ajánlott! A termekben a nyugalom megzavarására alkalmas művek is lehetnek, amelyek egyes látogatóinkban visszatetszést kelthetnek. Erre tekintettel a tárlat megtekintése csak saját felelősségre történhet.TASI JÓZSEF SZOBRÁSZMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA 
október 14 - november 27.

A Romániában élő kortárs szobrászművész utóbbi másfél évtizednyi alkotómunkájából nyújt ízelítőt a tárlat. Tasi kiválóan ötvözi a különböző szobrászi nyersanyagokat, fa, fém és kő kombinációit láthatjuk tőle, közel 40 alkotást.


JAN SAUDEK FOTÓKIÁLLÍTÁSA
október 28 - 2017. január 15.

A cseh fotóművész alkotásaiból a világ számos országában rendeztek már kiállítást. Munkáinak ismertetőjegye a kézzel színezett álomvilágszerű ábrázolások. Gyakorta láthatunk kopott, málló vakolatú falak között meztelen, félmeztelen vagy jelmezszerűen beöltöztetett alakokat fotóin, egy lepusztult, időtlen, ám színes világ szereplőiként. Művei visszaidézik a 19. századi erotkus fotográfiák világát, valamint Hieronymus Bosch művészetét.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy kiállításunk 18 éven aluliak számára nem ajánlott! A termekben a nyugalom megzavarására alkalmas művek is lehetnek, amelyek egyes látogatóinkban visszatetszést kelthetnek. Erre tekintettel a tárlat megtekintése csak saját felelősségre történhet.


LÁSZLÓ ANNA KIÁLLÍTÁSA 

december 8. - 2017. január 22.

László Anna grafikusművész kamarakiállítása. Munkásságában fontos szerep jut a természet közelségének és az irodalomnak.


VÁSÁRHELYI ANTAL KIÁLLÍTÁSA
december 9. - 2017. január 22.

A Ráday Galéria vezetője, a Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesület elnöke, jól ismert magyar grafikusművész. Műveit erőteljesen jellemzi a konstruktivizmus és az intellektualizmus. A kamarakiállítás nagyjából 50 alkotást mutat be.

 

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV