Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2014

 

REÖK tervezett kiállítások

Asztalos Zsolt kiállítás
2013. december 14 – 2014. február 9.

Nyilassy Sándor kiállítása
február 1 – március 9.

Kopasz Márta festő- és grafikusművész kiállítása
február 1 – március 9.

Kovács Péter festőművész kiállítása
március 21 – május 4.

XV. Táblaképfestészeti Biennálé
május 17 – július 13.
A Táblaképfestészeti Biennálé a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye, mely a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja: a színvonalas seregszemlét immár több mint három évtizede rendezik meg, és idén negyedik alkalommal biztosít neki méltó helyet a REÖK. A kiállítás május 17-től július 13-ig látogatható.

Ebben az évben minden eddiginél nívósabb anyagot sikerült beválogatni a tárlatra, hazánk legjelentősebb kortárs alkotóitól. Közel 100 mű várja az érdeklődő látogatókat – ezeket több mint 400 beadott alkotás közül választotta ki a zsűri. Az érdeklődők megtekinthetik többek között feLugossy László, Nádler István, Joseph Kádár, ef Zámbó István, Csurka Eszter, Ilona Keserü Ilona, Aknay János, Wahorn András, Vojnich Erzsébet alkotásait. A szegedi művészek közül a munkásságukkal már méltán nagy hírnévre szert tett festők képviseltetik magukat a biennálén, így többek közt Henn László András, Pataki Ferenc, Aranyi Sándor, Sejben Lajos.

Olyan kiállítás született tehát, amit érdemes megtekinteni, hiszen aki végigsétál a termeken, az valóban betekintést nyerhet a kortárs magyar képzőművészetbe. Stilárisan is sokszínű tárlatot ígérnek a képek, hiszen szinte minden tendencia megjelenik, amely a mai magyar táblaképfestészetre jellemző. A geometrikus absztrakció mellett, a realizmus, fotó- és hiperrealizmus műfajában is láthatók művek a kiállítótermekben – jelezve ezzel napjaink kortárs képzőművészetének sokszínűségét is. Izgalmas, egyre inkább jellemző tendencia az utóbbi években, hogy a pályájuk elején lévő fiatal művészek mind többen jelentkeznek alkotásukkal a biennáléra.

Megnyitó: 2014. május 17. (szombat) 15 óra

Varsányi gyűjtemény
július 25– szeptember 5.

Anna Margit kiállítás
július 18 – szeptember 5.

Fehér László kiállítás
szeptember 11 – november 23.

32. Sajtófotó kiállítás
szeptember 12 – november 9.

Adventi kiállítás
november 30 – 2015. január 18.

Matéria Művészeti Társaság kiállítása
november 21 – 2015. január 18.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV