Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2007

 

_____________________________________

SZÉPSÉG ÉS FÁJDALOM

GOYA & Blake, Kondor
2007. augusztus 17. - október 20.
Kurátor: Papp Katalin
_____________________________________

KORTÁRS SZEGED I.
2007. augusztus 17. - szeptember 30.
Kurátor: Nátyi Róbert

_____________________________________

FELUGOSSY LÁSZLÓ KAMARAKIÁLLÍTÁSA
2007. október 3-október 21. 
FeLugossy László a hazai kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb alakja, 1947. június 25-én született Kecskeméten, idén 60 éves. Autodidakta képzőművész. A középiskola befejezése után fotózást tanult. 1972-óta tagja a szentendrei Vajda Lajos Stúdiónak, 1982 óta a Művészeti Alapnak, 1989-óta pedig a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének. 1990-ben Munkácsy-díjat, 1991-ben pedig a Neufeld Anna Alapítvány Hincz Gyula díját kapta meg. 1968-óta állít ki, számtalan csoportos és egyéni kiállítása volt Magyarországon és külföldön. Művei megtalálhatóak a nagyobb magyarországi köz- és magángyűjteményekben.  
Kurátor: Nátyi Róbert

________________________________

NÁDAS PÉTER FOTÓKIÁLLÍTÁSA 
2007. október 5-október 21.
„A kép teológiája
A dolog végül is pofon egyszerű. Minden kép, mely egyetlen embert elvezet egy másik emberig, szentség és misztérium. És minden kép, amelyet bármely szándékkal mutogatnak, bálványimádás és szentségtelen. Más kultúrák, amikor eleve megtiltottak mindenféle emberábrázolást, akkor ugyanazt a problémát érzékelték, amelyre mi bálványimádás és misztérium között vergődve immár köpünk." 
Nádas Péter (1942, Budapest) író, drámaíró, esszéista. Fotóriporterként, újságíróként és szerkesztőként is dolgozott.
Kurátor: Nátyi Róbert

________________________________

A MAGYAR FESTÉSZET NAPJA

2007. október 15 - 2007. október 30.

Ami a színháznak a POSZT, az a képzőművészetnek a Magyar Festészet Napja. 2002 óta rendezik meg ezt az ünnepet. Az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát ez az egyedülálló, civil, szakmai kezdeményezés. Olyan örömünnep ez, ahol az egyébként sok szempontból megosztott szakma, a különböző törekvések, az egyes generációk összeérnek. Egy találkozó. 

Kurátor: Dr. Nagy Gábor

________________________________

CSURKA ESZTER KIÁLLÍTÁSA

2007. október 25-november 7.
Csurka Eszter festményei - legyen az akvarell vagy olajkép - mintha egy életszerető ember sötétséggel vívott harcát mutatnák meg. Azt, ami az emberben a felszín és a bőr alatt van. Képzeljük csak el, hogy ott lebegnek a fémes háttér előtt a rózsaszínű, vörösbe hajló figurák. Elcsúsznak és bemozdulnak, a nehéz és súlyos közegben olyan könnyedén, mintha nem is testből lennének, hanem pillekönnyű szellemből. Szellemeink ezek, a legfinomabb átmenetekből felépülve. Ruhájuk nincs, pigmenthúsuk mindenük. És az idő kikezdi alakjuk, formájuk lehetséges körvonalait. Vagy a szemünk káprázik? Nem is szellemek ezek, hanem mi magunk vagyunk?
Kurátor: Nátyi Róbert 

_____________________________________

XXV. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS
2007. november 2 - 2007. december 2. 
A Magyar Sajtófotó Kiállítás a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztálya és Magyar Fotóriporterek Társasága közös kiállítása, amelyet mindenkor, a két szervezet által kiírt Sajtófotó Pályázat előz meg. A pályázatra 13 kategóriában lehetett nevezni és a beérkezett több ezer képből rangos szakmai zsűri választotta ki a díjazott képeket, valamint a kiállításra kerülő alapanyagot. 
A seregszemle  szerves részeként lesz látható a Visszapillantás című tárlat, amely az elmúlt 25 év sajtófotó kiállításainak legjobb képeiből mutat be válogatást . 
Érdeklődésre tarthat számot a XXV. Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérő kiállítása: a National Geographic International nemzetközi válogatott anyaga is. 
Kísérő kiállítások: 
2007. november 2 - november 12-ig!
"VISSZAPILLANTÁS" (Az elmúlt 25 év legjobb sajtófotói) 
2007. november 12- december 12-ig!
NATIONAL GEOGRAPHIC INTERNATIONAL nemzetközi válogatás 

Kurátor: Szalay Zoltán

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV