Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2023

 

Sárkány Győző: Létidő

2023. október 7. - 2024. január 14.

Október 7-én, szombaton Sárkány Győző Ferenczy Noémi-díjas grafikus, Érdemes Művész Létidő című, életmű-jellegű tárlata nyílik meg a szegedi REÖK-ben.
Sárkány Győző teljes életművében végigvonul – kísérletező attitűdjének megfelelően – a világ jelenségeire nyitott kíváncsiság, amely a rácsodálkozás képességével és a kielégíthetetlen tudásvággyal kiegészülve hozza létre művészete intellektuális alapját. A művész már kezdetben függetlenítette magát a szakmai kötöttségek béklyóitól, s mindig szabadon kezelte az autonóm és alkalmazott grafika, a festészet, a fotó, illetve a plasztikai kifejezésmód eszköztárát. Ennek köszönhetően az elmúlt évtizedek alatt egy teljességgel egyéni stílust alakított ki, melyben a szürrealizmustól a pop artig, a reneszánsz grafika nagymestereitől a kortárs művészet inspiráló hatásáig, egy nagyívű, összetett vizuális rendszerben fejti ki sokszínű tevékenységét. A dolgok felszíne mögé hatolás képessége, a biztos szakmai alap és a művek professzionális kidolgozása együtt alakítja munkáinak egyedülálló képi világát.

aatoth franyó: A túlsó part

2023. augusztus 11. - 2023. szeptember 24.

Augusztus 11-étől aatoth franyo nyíregyházi születésű, jelenleg Thaiföldön élő képzőművész alkotásainak reprezentatív válogatását láthatja a művészetkedvelő közönség a Magyar Ede téri kultúrpalotában.
A festő karrierje Victor Vasarely segítségével, a párizsi École Supérieure des Beaux-Arts-ból indult. Párizsi éveit követően, a világ számos országát bejárva szerzett tapasztalatainak sokasága beépült alkotói tevékenységébe, a legnagyobb hatást azonban előbb Mongólia, majd Thaiföld gyakorolta a művész munkásságára.

Elszigetelt környezetben, a thai dzsungel mélyén alkot ma is, legújabb képein is a távol-keleti természeti környezet elemei köszönnek vissza. Művészetének emellett fontos eleme a címadás és a szójáték; a világutazó festő számára természetes többnyelvűség és egyes képnyelvi elemek változatos alkalmazása jellemzi. Alkotásai egyszerre gyönyörködtetik és késztetik gondolkodásra a szemlélőt.

XLII. Nyári Tárlat

2023. június 17. - 2023. július 23.

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a REÖK-ben megtartandó országos képzőművészeti találkozó, melyet 2023 június-júliusában rendezünk meg. A kiállítás a hazai kortárs képzőművészeti szcénáról igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

Tendenciák - a Magyar Festők Társaságának Kiállítása

2023. április 29. - 2023. június 4.

A Magyar Festők Társasága „előrehozott jubileumi kiállítást” rendez a szegedi REÖK Palota termeiben április 29-től június 4-ig.
Soha még ekkora helyen ennyi alkotója a Magyar Festők Társaságának nem állított ki. Soha nem összegezték még azokat az irányokat, szándékokat – a címben foglalt - Tendenciákat, melyek az elmúlt évtizedekben ezt a több mint 250 főt meghaladó létszámú művésztársulást jellemezték.
Hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének alkotóművészei az utóbbi 5 évben készült alkotásaikból mutatnak be műveket a tárlaton. Így lehetőség nyílik a Magyar Festők Társaságának tagjai munkásságának sokszínűségét, gazdag „palettáját” megismerni, s egyben a látogatók számára betekintést adni a hazai kortárs festészet éppen, hogy nem kicsiny szegmensébe.

 

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV