Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2022

 

Stefanovits Péter: Felülnézet

2022. október 15. - 2022. december 04.

Stefanovits Péter grafikusművész összegző kiállításának ad otthont a Reök-palota. A Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész 75. születésnapját követően kerül sor a Felülnézet című, nagyszabású tárlatra, amely a sokoldalú alkotó munkássága előtt tiszteleg.

A kétszintes REÖK összes termét betölti a kiállítás, bemutatva a jellegzetes stefanovitsi képi világot. Fali képeken és különleges installációkon ismerhetik meg a látogatók a művész egyedülálló, klasszikus eljárásokkal és újszerű technikákkal kísérletező életművét, amely grafika és festészet sajátos szintézisét példázza. 

 

XIX. Táblaképfestészeti Biennálé

2022. június 24. - 2022. augusztus 28. 

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb, visszatérő eseménye a REÖK-ben kétévente megrendezett országos képzőművészeti találkozó. A kiállítás a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, illetve országosan elismert képzőművészek meghívásásval,  szakértő zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A XIX. Táblaképfestészeti Biennálén több, mint 600 jelentkező pályaműveiből kiválasztott 120 alkotás tölti meg a Reök-palota tereit, átfogó keresztmetszetet nyújtva a  magyar táblaképfestészet kortárs irányairól.

 

Sorsok és utak - „Mint zöldellő fa holt kövek közül…”

2022. május 7. - 2022. június 12.

Bäck Manci, Kárász Judit, Kukovetz Nana, Vass Vera, Fischhof Ágota. Két festőművész, két fotográfus és egy múzsa. Öt hölgy, akik személyiségükkel, ragyogó tehetségükkel hozzátettek a századelő Szegedjének szellemi felvirágzásához. Öt hölgy, akik, más-más okokból, s részben talán éppen női mivoltukból is fakadóan mégsem tudták egészen kibontakoztatni ígéretes életművüket.
Őket mutatja be a REÖK legújabb tárlata, amelyen az általuk, nekik, róluk készült alkotások mellett egy izgalmas kisfilmmel idézzük fel művészetüket, életüket, személyiségüket.

 

Dante univerzuma  

2022. január 14. - 2022. március 27.

Dante Alighieri főműve, a három részes Isteni Színjáték a lélek megtisztulásának útja az eltévelyedett életből Poklon, Purgatóriumon és Paradicsomon keresztül az üdvözülésig. Egyszerre keresztény és humanista remekmű, spirituális politikai, filozófiai és morális allegória, amely a mai napig friss, gazdag ihletforrást jelent az utókor művészei számára.

A világhírű költő halálának 700. évfordulóján a Magyar Dantisztikai Társaság vezetésével megvalósuló nagyszabású rendezvénysorozat keretében 50 kortárs magyar képzőművészt kértek fel, hogy az emlékév alkalmából egy-egy alkotással járuljanak hozzá egy ünnepi kiállításhoz. Az így megszületett Dante univerzuma című lenyűgöző tárlatot ezúttal a Reök-palota első emeletén tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Digitális vallomások - Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás

2021. december 04. - 2022. március 27. 

A kardiológiai és mellkasi képalkotás teljes körű megismerésére, alkalmazási területeik feltérképezésére irányult dr. Fráter Loránd szakmai munkássága. A hagyományos röntgen diagnosztika mellett ismerte az összes modern képalkotó diagnosztikai eljárás működését, a bennük rejlő lehetőségeket, illetve korlátaikat. 

A képzőművészeti tevékenység gyakorlásában több volt mint műkedvelő. E késői bemutatkozáson, most látható digitális alkotásain kívül, közel kétszáz kisalakú kép és rengeteg nyomat maradt utána. A képzőművészet melletti korai elköteleződésének jele, hogy rajzai már tanulmányai során megjelentek a Délmagyarország, az Élet és Irodalom, a Szegedi Egyetem hasábjain. A jelen tárlaton nyomon követhetjük alkotói fejlődését, technikájának modernizálódását, útkeresési törekvéseit. Képei nem szokványos címei átfogó kultúrtörténeti tudását tükrözik. 

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV