Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2021

 

Nagy Gábor kiállítása (újranyitás)

2021. május 10.- 2021. augusztus 08.

Nagyszabású, összegző kiállítással tiszteleg Nagy Gábor festőművész előtt a REÖK. Az „Átkelés” az elmúlt évek talán legátfogóbb tárlata, a csaknem 350 alkotás a Munkácsy-díjas művész szinte teljes életművét összefoglalja. A tárlat valódi időutazás a nézők számára, hiszen Nagy Gábor valamennyi alkotói korszakát bemutatja a korai évektől egészen 2020-ig. A több mint 300 alkotás a REÖK összes kiállítóterét elfoglalja, a művek tematikus csoportokba szedve sorakoznak. Az első emeleten főként a grafikák, míg a második emeleten a festmények láthatók, ezt egészítik ki mindkét szinten a kisplasztikák.

XLI. Nyári Tárlat - online tárlat

2021. május 22.- 2021. augusztus 22.

Idén negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a szegedi nyári fesztivál-időszak egyik legmeghatározóbb kiállítását, mely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben. A nagyszabású kiállítás anyagát a beválogatott alkotások mellett Kossuth- és Munkácsy-díjas meghívott alkotók művei is színesítik. 

Szabadtéri 90. - Kiállítás a Szabadtéri történetéből

2021. augusztus 12.- augusztus 29. (Plakátkiállítás a Klauzál téren)

1931. június 13-án a Magyar Passió című művel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok, mely az elmúlt 90 év alatt Magyarország legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színházává, Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári színházi fesztiváljává vált. A plakátkiállítás tisztelgés az idén jubiláló Játékok előtt, ahol az elmúlt 90 év mintegy 40 legmeghatározóbb plakátja látható. Az első, 1931-es transzparensektől a 2000-es évek reklám hirdetményeiig nem csak a fesztivál történetének egy-egy jelentőségteljes eseményét, főbb momentumait követhetik nyomon, de a tárlat az alkalmazott grafika történetének is figyelemre méltó gyűjteménye. 

MAOE- Horizont 

2021. szeptember 04.- 2021. november 14.

Mintegy 600 alkotó műveit mutatja be a MAOE és a REÖK legújabb tárlata. A „Horizont” - on a műfajok széles spektrumát átfogva a legkülönbözőbb művészeti ágak mutatkoznak be, egészen november 14-ig.A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete immár hetedik alkalommal rendez „szalon jellegű” tematikus kiállítást tagjainak. A Reök-palota harmadik alkalommal ad otthont a nagyszabású sorozatnak: 2017-ben a Káosz és Rend, 2019-ben a Dimenziók című tárlatot láthatta Szegeden a közönség. Emellett „Találkozások” címmel egy izgalmas vándorkiállítást is láthatnak az érdeklődők a Magyar Ede téren, szeptember 5-ig.

Bagossy Levente - Színház Térhódítás

2021. október 14. - 2021. november 14.

A Jászai Mari- és Hevesi Sándor-díjas alkotó harminc év alatt több mint ötven színházi produkció díszletét készítette el. Ezekből válogatva, most majdnem húsz makettet csodálhatnak meg az érdeklődők a Reök-palotában. Az aprólékosan megtervezett és kivitelezett makettek és a hozzájuk tartozó kellékek révén egy különleges világba csöppenhetünk. Az alkotó tervezett díszletet a Vígszínház, a Thália Színház vagy a Pécsi Nemzeti Színház számára is, de a tárlaton két szegedi előadás díszletének pici másával is találkozhatnak a látogatók. 

Digitális vallomások - Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás

2021. december 04. - 2022. március 27. 

A kardiológiai és mellkasi képalkotás teljes körű megismerésére, alkalmazási területeik feltérképezésére irányult dr. Fráter Loránd szakmai munkássága. A hagyományos röntgen diagnosztika mellett ismerte az összes modern képalkotó diagnosztikai eljárás működését, a bennük rejlő lehetőségeket, illetve korlátaikat. 

A képzőművészeti tevékenység gyakorlásában több volt mint műkedvelő. E késői bemutatkozáson, most látható digitális alkotásain kívül, közel kétszáz kisalakú kép és rengeteg nyomat maradt utána. A képzőművészet melletti korai elköteleződésének jele, hogy rajzai már tanulmányai során megjelentek a Délmagyarország, az Élet és Irodalom, a Szegedi Egyetem hasábjain. A jelen tárlaton nyomon követhetjük alkotói fejlődését, technikájának modernizálódását, útkeresési törekvéseit. Képei nem szokványos címei átfogó kultúrtörténeti tudását tükrözik. 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV