Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2020

 

Tervezett kiállítások 2020

TáncKépek

2019. december 06. – 2020. január 19.

Kortárs fotográfusok táncművészeti képeiből nyílik tárlat december 6-án a Reök-palotában. A TáncKépek című kiállításon a balettől a néptáncon át a kortárs tánc sokféle variációjáig jelennek meg alkotások. A tánc ábrázolása már ősidők óta foglalkoztatja a művészeket, hiszen egy tünékeny, illékony pillanatot kell megörökíteni az örökkévalóságnak. A REÖK és a MANK közös kiállításának képein összesen 45 fotós különböző érzelmei és hangulata mutatkozik meg a falakon, miközben a lépéseket és a mozdulatok energiáját ragadják meg a lehető legpontosabban. A több mint 70 képből álló tárlat egészen január 19-ig lesz látható.

Lét-közeli művészet- Szabados Árpád emlékkiállítása

Február 01. – Március 22.

Szabados Árpád, Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész művészete hatalmas utat járt be. Művészetének korai szakaszát az expresszív, erős érzelmi kifejezőerővel rendelkező alkotások jellemezték, majd a szürrealisztikus elemek, a mellérendelő, osztott kompozíció. A REÖK-ben nyíló tárlaton Szabados Árpád több mint 200 művét láthatják az érdeklődők, a palota két emeletén. Az alkotások között festmény, grafika és linómetszet is megtalálható.

XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé (virtuális tárlat) 

Június 08. - Július 12.

A szegedi nyár egyik legrangosabb képzőművészeti eseménye a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja. A seregszemle a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, a zsűri által kiválasztott művek bemutatásával. A kétévente megrendezett seregszemlének 2008 óta hagyományosan a REÖK épülete ad otthont, a pandémia miatt azonban a biennálé megrendezésénél is alternatív megoldásokra volt szükség, így az online térbe költöztek az alkotások. Összesen 12 különleges, 3D-s teremben tekinthetik meg a 109 beválogatott alkotást az érdeklődők, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok és interjúk színesítik a tárlatot.

TOVÁBB

 

"Acélos történetek"- acélszobrászati kiállítás a REÖK-ben

Július 10- Szeptember 27.

Különleges, acélszobrászati alkotások érkeznek július 10-én a REÖK-be. A KÉSZ Csoportnál több évtizedes múltra tekint vissza a kultúra, a művészetek felkarolása. A megfogalmazott mecenatúra program részeként hozták létre a K-ARTS Művészeti Alapítványt. A szervezet egy nívós, folyamatosan gyarapodó kortárs képzőművészeti gyűjteményt gondoz, valamint a K-ARTS menedzseli a cégcsoport kreatív ipari, iparművészeti, design projektjeit, és vállalkozik public art alkotások, installációk, műtárgyak kivitelezésére is. Az alapítványi gyűjtemény legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. Ennek jelentős része a K-ARTS által szervezett, immár tizenhét éves múlttal rendelkező, Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, nemzetközi alkotótábor keretében készült, ahol sajátos atmoszférájú ipari közegben alkothatnak évről-évre a művészek.

 

Nagy Gábor kiállítása

tervezett időpont: október 10.- 2021. január 3.

Nagy Gábor, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus 1973-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. A 70-es években a pályakezdő festők azon csoportjához tartozott, akik a festészetben is fölvetett új kérdésekre keresték a lehetséges válaszokat. Sok más mellett a szín és a rajzosság egyensúlyát kereste. Nagyon míves, kisméretű faszobrokat is készít; újabb szobrai tematikusan is kapcsolódnak a képekhez és rajzokhoz, mintegy háromnézetűvé bővítve azokat.

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV