Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2018

 

Kalmár János – Intervallum
2017. november 24. – 2018 január 10.

Kalmár János plasztikái egyetlen dolgot tematizálnak, és az az emberi LÉLEK. Művei hangvételét az emberi magány folyamatos újrafogalmazása, a világba vetett szellem törékenysége határozza meg. Látványos szobrait még az év első napjaiban is megtekinthetik a látogatók.

Hérics Nándor
Január 25 – Március 18.                    

Napjaink egyik legsokoldalúbb képzőművészének, Hérics Nándornak a kiállítására készül a REÖK a palota két szintjének összes termében. A tárlat a múlt eseményeit bemutató fényinstallációkból, illetve az elmúlt 3 évtized magyar könnyűzenéjének (pop, rock, punk) plakátjaiból készülő, közel 200 darabos térinstallációból áll majd.

17. Táblaképfestészeti Biennálé
Június 7. – Július 7.                     

A Táblaképfestészeti Biennálé a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye, mely a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja: a színvonalas seregszemlét immár több mint három évtizede rendezik meg, és idén hatodik alkalommal biztosít neki méltó helyet a REÖK.

Virgilius Moldovan: Looking for Identity
Július 12. – Augusztus 31.                               

A jelenleg Bécsben élő, világhírű, román származású, kortárs szobrászművész monumentális alkotásai lesznek megtekinthetőek a kiállításon, melyek meztelen emberi testeket ábrázolnak teljesen radikális felfogással, a szépségkánonokat felülírva.

Náray Tamás: ENTRÉE
Július 13. – Szeptember 5.                                

A világhírű divattervező festői munkásságát bemutató kiállítás. Náray a divattervezés mellett ugyanis 15 éve fest, ez a tevékenysége pedig az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott. Nonfiguratív, expresszív, színes festményeit most a REÖK látogatói is megtekinthetik. A nagyobb intézmények közül elsőként szervez Náray munkáiból kiállítást a palota.

Szegedi művésztelep kiállítás
Augusztus 1. – Augusztus 31.                               

A Szegedi Művésztelep 24 éve ad helyet és alkalmat a magyar kortárs képzőművészeknek. Ez idő alatt több mint 150 művész mutatkozott be és hagyta munkáját Szeged Város gyűjteményébe. A résztvevők névsora nem csak hazánkban, de külföldön is jól ismert neveket mutat. A művésztelep progresszív szemléletében kezdetektől fogva kezdetektől fogva épp úgy jelen van a frissen végzett vagy még egyetemi tanulmányaikat végzők, mint a már komoly szakmai sikereket elért Munkácsy-díjas alkotók.

Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből
Szeptember 20. - november 4.

A gyűjtemény létrehozója, Mihályfi Ernő 1898. szeptember 3-án született a Nógrád megyei Béren. Publicistaként kora számos képzőművészéről írt elismerő tanulmányt. Munkája során több grafikussal, festőművésszel, szobrásszal kötött ismeretséget, barátságot, így művészetkritikusi tevékenysége mellett Mihályfi Ernő kiemelkedő műgyűjteményt hozott létre, szisztematikusan felkutatva a századfordulótól az 1960-as évek végéig terjedő időszak jelentős magyar alkotóinak műveit. E – biztos ízléssel és érzékkel kialakított – gyűjtemény átfogó, érzékletes képet nyújt a XX. század első felének legjellegzetesebb hazai művészeti tendenciáiról.

Balogh Csaba: Kompozit 2.0
November 16. –  2019. január 20. 

A kortárs, erdélyi származású képzőművész, Balogh Csaba alkotásai különleges atmoszférát teremtenek a szecessziós Reök-palotában. Az alkotó Kolozsváron végezte el a képzőművészeti egyetemet 1989-ben, majd a ’90-es évek elején Budapestre költözött. Absztrakt alkotásai izgalmas kritikai gondolatokat bontanak ki – legyen szó a fogyasztói társadalomról vagy az iparszerű képtermelésről, amely nehéz helyzetbe hozza a művészetet is. Kaszás Gábor művészettörténész szavaival élve „Balogh Csaba az az idealista, aki szerint a művészet nem pusztán ránk vetett kabát”.

Bäck Manci fotográfiái
December 14. –  2019. január 27. 

„Hízelgően mindenkit levesz / A Bäck Manci fényűzése ez” – írta Juhász Gyula az 1910-es években a ragyogóan tehetséges szegedi fotográfusnőről, Bäck Manciról. Nemcsak a költőt varázsolta el az egyik első szegedi női fotográfus, hanem az egész Tisza-parti várost. Érzékeny szépségű portréiból, művészi aktjaiból és városi fotóiból egy olyan Szeged bontakozik ki előttünk, amelyet már sosem ismerhettünk meg.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV