Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Rezonancia – BOLDI és Incze Mózes kiállítása a REÖK-ben

 

BOLDI Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet július 13-ától tekinthet meg a közönség.

A két izgalmas életművel rendelkező, a képzőművészeti középgeneráció legerőteljesebb hanggal bíró képviselői közé tartozó alkotó nem először dolgozik együtt, ám a REÖK-ben való, nagyléptékű közös kiállítás új állomást jelent mindkettejük karrierjében.

BOLDI és Incze Mózes alkotásai festészet és szobrászat között hidat teremtve, átvitt és szó szerint is értelmezett térbeliséget kölcsönöznek az emberi test, természet, szakralitás, kortársi jelenlét kérdésfelvetéseinek, az egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti galéria egyedülálló helyszínén különleges művészeti élményt kínálva a látogatóknak.
Alkotásaik július 13. és szeptember 1. között töltik meg a szecessziós palotát, sőt, egy különleges szobrászati remek már az épület előtt, a Magyar Ede téren fogadja a kiállításra érkezőket és a szegedi belváros járókelőit.

Hamarosan sor kerül a kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

Időpont: 2024. július 13. szombat, 14.00 óra

Köszöntőt mond: Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, az SZTE BBMK dékánja, a REÖK vezető kurátora.

A kiállítást megnyitja: Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

A megnyitóünnepélyre a belépés ingyenes, minden kedves Érdeklődőt szeretettel várunk!

reok rezonancia facebook post meghivo

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV