Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Távlat – a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének kiállítása

 

Újabb nagyszabású MAOE-tárlat veszi kezdetét hamarosan a Reök-palotában. A Távlat címet viselő kiállítás Dr. Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző képzőművész közös kurátori munkájának eredményeképpen, április 6-tól mutatja be az Egyesület Képzőművészeti Tagozatának válogatott alkotásait.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a szegedi REÖK együttműködése komoly múltra tekint vissza: a tagok rendszeres nevezői és kiállítói a visszatérő Nyári Tárlatoknak és Táblaképfestészeti Biennáléknak, és az Egyesület több ízben rendezett már nagyszabású, saját tárlatokat is a szegedi kultúrpalotában. Ezúttal 87 alkotást állítanak ki a REÖK két emeletén: a kiállítás társkurátorai, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, az SZTE BBMK dékánja, a REÖK vezető kurátora és Sárkány Győző Ferenczy Noémi-díjas, érdemes művész, a MAOE alelnöke szorosabb szelekció mentén válogatták ki a tárlat végleges anyagát az Egyesület Képzőművészeti Tagozatának munkái közül. A többezres taglétszám szem előtt tartása mellett a kurátorok ezúttal a megszokottnál is nagyobb figyelmet szenteltek annak, hogy az alkotóművészetnek csakugyan minden aktív generációja képviselhesse magát a tárlaton, és kiemelt hangsúlyt kapott az elismert Kossuth- Munkácsy- vagy éppen Ferenczy Noémi-díjasok mellett a legfiatalabb művésznemzedék jeles képviselőinek megszólaltatása.

A kiállítás középpontjában álló, címadó fogalom a Távlat: erre a hívó szóra felelve alkották meg műveiket a társaság képzőművész tagjai. A feszesebb kurátori koncepció értelmében a mottó által felvázolt szellemi ív következetesen bomlik majd ki a tárlat leendő befogadói előtt. Az értelmezés sokfélesége kerül a középpontba: a távlatnak a képalkotó művészek számára magától értetődőnek tűnő fizikai, optikai aspektusa mellett a fogalom pszichológiai, filozófiai jelentésrétegei is megnyilvánulnak majd a REÖK termeiben kiállított műveken.
A művészi kifejezésmód sokféleségének teret adó, látványos kiállítást április 6-tól május 12-ig látogathatja majd az érdeklődő közönség.

Ünnepélyes megnyitó: 2024. április 6. szombat 14.00, REÖK

A megnyitón a részvétel díjtalan, örömmel várunk minden érdeklődőt!

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV