Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Újra rendszeres palotaséták a REÖK-ben!

 

Visszatér a palotaséta a REÖK állandó programjainak listájára. Havonta egy-egy alkalommal felnőttek és gyermekek is megismerkedhetnek a szecessziós épület történetével, jeles lakóival és rejtett szépségeivel. Az első, február 24-i sétákra már regisztrálhatnak az érdeklődők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Ismét rendszeres palotasétákkal várja az érdeklődőket a szegedi REÖK. A koronavírus-járvány szülte korlátozások vetettek véget egy időre a népszerű programsorozatnak; az intézmény azonban februártól közkívánatra visszahozza állandó rendezvényeinek sorába a szegediek és turisták körében egyaránt kedvelt sétákat. Minden hónap egyik szombatján két palotaséta-lehetőségen vehetnek részt, akik szívesen töltenék Szeged egyik legszebb épületének, a szecesszió világhírű ékkövének megismerésével a délelőttöt.
10 órától mindig a legkisebbeket és családjukat várja a REÖK: a Fedezd fel a Reök-palotát! – vezetések alkalmával játékos formában kalauzolják végig a látogatókat a neves Reök-család egykori otthonán. Szülői kísérettel így a kisgyermekek is felfedezhetik a több, mint százesztendős épület titkait, és a szecesszió ifjú mestereivé válhassanak. A 11 órai, Virágzó öREÖKség címet viselő, felnőtteknek szóló sétákon a látogatók bebocsátást nyerhetnek az épület máskor nem látogatható részeire is. Megismerhetik az itt élt család tagjainak sorsát a palota történetén keresztül, mely ma már a kortárs képzőművészet helyi fellegvára, és számos érdekességet is megtudhatnak Magyar Ede építész remekművéről. A 117. évébe lépő palota épülete kívülről is csodálatot vált ki az arra járókból; a részletes és színes információkkal, izgalmas anekdotákkal szolgáló idegenvezetések résztvevői azonban egész friss szemmel tekinthetnek majd az impozáns, kétszintes REÖK-re, új ismeretekkel gazdagodva kacsinthatnak össze az épület homlokzatát díszítő figurákkal.

Az újrainduló programsorozat első alkalmára február 24-én kerül sor. A REÖK munkatársai 10 órától várják a gyermekeket, családokat, 11 órától pedig a felnőtt vezetés résztvevőit. A sétákhoz egységes, 500 forintos belépő megvásárlásával és regisztrációt követően lehet csatlakozni – bejelentkezésre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen van lehetőség.
A februári sétákon túl már az idei év egész tavaszi időszakára jelentkezhetnek a palotával közelebbi ismeretséget kötni kívánók: márciusban 16-án, áprilisban 20-án, májusban pedig 18-án 10 és 11 órakor indulnak a palotaséták. Az egyes események részletei a REÖK Facebook-oldalán is megtalálhatók.

reok palotaseta facebook event cover 0420 felnott

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV