Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Tömörkényes képző- és iparművészeti kiállítás nyílik a REÖK-ben

 

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum képző- és iparművészeti tagozatainak alkotásaiból rendeznek kiállítást a REÖK-ben. Az Oktatás – művészet - hagyomány című tárlat az országos szinten is kiemelt jelentőségű művészeti iskolában tanító és itt végzett szegedi és Szegedhez kötődő alkotók generációinak művein keresztül mutatja be átfogóan a jeles szakgimnáziumban hat évtizede zajló művészetoktatási és kreatív munkát.

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum 125 esztendős fennállását ünneplő rendezvénysorozat folytatásaként a Szakgimnázium hosszú évtizedekre visszanyúló, sokrétű és jelentős alkotóművészeti hagyományait átfogó tárlat mutatja majd be a REÖK-ben február 2-től. Az Oktatás – művészet - hagyomány címet viselő kiállítás összművészeti igénnyel, a grafikus, szobrász, kerámiaműves és textilműves szakirányok képviselte szakágakat felvonultató, példátlan műfaji és technikai sokszínűséget megjelenítő gyűjteménnyel kívánja átfogóan reprezentálni a Tömörkényben zajló, és a szegedi iskola hagyományaiból kivirágzott alkotómunkát.

A tárlat nemcsak az iskola minden művészeti ágának, de a hozzá és Szegedhez kötődő művészek több generációjának teret ad majd, legyen szó a tagozat művésztanárairól, műhelyeiből kikerült neves öregdiákokról, néhai vagy ma is aktív, már elismert vagy pályájukat éppen kibontakoztató, szegedi kötődésű képzőművészekről, soraik között nem egy Munkácsy Mihály-díjas alkotóval Kiállít többek között Bukor Tibor festő-, Dobó Bianka képző-, H. Dinnyés Éva keramikus-, Henn László András festő-, Huszár Imre képző-, Imre Mariann képző-, Kalmár Márton szobrász-, Kántor Ágnes festő-, Kubinyi Anna textil-,  Kis Jenő Ferenc szobrász-, Kóthay Gábor grafikus-, Kotormán Norbert szobrász-, Pölös Endre grafikus-, Samu Katalin  szobrász-, Szalay Ferenc festő-, grafikus-, Székó Gábor szobrász-, Szurcsik József festő-, T. Nagy Irén szobrász-, Tápai Antal szobrász-, Tóth Sándor szobrász- és Zoltánfy István festőművész is.

A Reök-palotában február 2. péntek 17.00 órától március 17. vasárnapig várja a Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjait, oktatóit, pártolóit és minden érdeklődőt. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond a Tömörkény István Gimnázium igazgatója, Dr. Kakuszi Béla Péter és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház, mint befogadó intézmény főigazgatója. A REÖK vezető kurátora, az SZTE BBMK dékánja, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész nyitja meg a Szeged város kulturális életében egyedülálló kiállítást, ahol talán kiderül, mit jelentett az elmúlt évtizedek során és mit jelent ma, szegedi képző- és iparművészek újabb és újabb nemzedékei számára: tömörkényesnek lenni.

 reok oktatas muveszet hagyomany facebook post meghivo

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV