Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Borko Močević: A stílus mint lényeg - kiállításmegnyitó

 

Borko Močević szarajevói festőművész első szegedi tárlatával kezdődik az év a REÖK-ben. A stílus mint lényeg című kamarakiállítás 16, nagyméretű alkotása reprezentálja majd Močević munkásságát a szegedi kultúrpalotában.
A művész viszonya a textúrával folyamatos változásban van, a belső vívódás, az egyén és körülötte lévő gondolatok, érzések megjelenítése minduntalan a nyughatatlan tenni akarást tükrözi. Önarcképekből összeállított, sajátos ihletésű műveit február 11. vasárnapig láthatják az érdeklődők.

Az egyedülálló szemléletvilággal bíró alkotó kiállítása új távlatokat nyit Magyarország és Bosznia-Hercegovina kulturális kapcsolataiban, hiszen a művészeti alkotások – így Močević festményei is – képesek arra, hogy hidakat, kapcsolódási pontokat képezzenek emberek és nemzetek, alkotók és befogadók, színek és formák között. A stílus mint lényeg című tárlat Biljana Gutic-Bjelica, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövete és Török György, Bosznia-Hercegovina tiszteletbeli konzulja meghívására érkezik Szegedre. A megnyitón Biljana Gutic-Bjelica nagykövet asszony is köszönti majd az egybegyűlteket, akik egy zenés produkciót és állófogadást követően tekinthetik meg Močević különleges tárlatát a palota második emeletén.

Az ünnepélyes eseményre január 18. csütörtök 18.00 órakor kerül sor – minden érdeklődőt szeretettel várunk! A részvétel és a kiállítás megtekintése a megnyitó alkalmával díjmentes, a továbbiakban pedig a szecessziós lépcsőház megtekintésére feljogosító Palotaséta-jegy megváltásával léphetnek majd be a tárlatra a kortárs képzőművészet kedvelői.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV