Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Létidő: Sárkány Győző kiállítása a REÖK-ben

 

Könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóra várja a művészetkedvelőket a REÖK. Sárkány Győző Ferenczy Noémi-díjas grafikus, Érdemes Művész Létidő című, életmű-jellegű tárlata október 7-én szombaton 14.00 órakor nyílik meg a szegedi kultúrpalotában.

Sárkány Győző teljes életművében végigvonul – kísérletező attitűdjének megfelelően – a világ jelenségeire nyitott kíváncsiság, amely a rácsodálkozás képességével és a kielégíthetetlen tudásvággyal kiegészülve hozza létre művészete intellektuális alapját. A művész már kezdetben függetlenítette magát a szakmai kötöttségek béklyóitól, s mindig szabadon kezelte az autonóm és alkalmazott grafika, a festészet, a fotó, illetve a plasztikai kifejezésmód eszköztárát. Ennek köszönhetően az elmúlt évtizedek alatt egy teljességgel egyéni stílust alakított ki, melyben a szürrealizmustól a pop artig, a reneszánsz grafika nagymestereitől a kortárs művészet inspiráló hatásáig, egy nagyívű, összetett vizuális rendszerben fejti ki sokszínű tevékenységét. A dolgok felszíne mögé hatolás képessége, a biztos szakmai alap és a művek professzionális kidolgozása együtt alakítja munkáinak egyedülálló képi világát.

A kiállítás kurátora: dr. Nátyi Róbert művészettörténész.

A megnyitó időpontja és helyszíne: 2023. október 7. 14.00, REÖK Szeged

A kiállítást köszönti: Vitályos Eszter miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium,
és Barnák László főigazgató, Szegedi Nemzeti Színház.

A kiállítást megnyitja: dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.

A könyvet bemutatja: D. Udvary Ildikó a könyv szerkesztője, művészettörténész, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója.

A kiállítás megtekinthető: 2023. december 3-ig, keddtől vasárnapig 10–18 óráig.

reok sarkany gyozo facebook post meghivo 2

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV