Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

A túlsó part - aatoth franyo állít ki a REÖK-ben

 

Augusztus 11-étől aatoth franyo nyíregyházi születésű, jelenleg Thaiföldön élő képzőművész alkotásainak reprezentatív válogatását láthatja a művészetkedvelő közönség a Magyar Ede téri kultúrpalotában, a REÖK-ben.
A festő karrierje Victor Vasarely segítségével, a párizsi École Supérieure des Beaux-Arts-ból indult. Párizsi éveit követően, a világ számos országát bejárva szerzett tapasztalatainak sokasága beépült alkotói tevékenységébe, a legnagyobb hatást azonban előbb Mongólia, majd Thaiföld gyakorolta a művész munkásságára.

Elszigetelt környezetben, a thai dzsungel mélyén alkot ma is, legújabb képein is a távol-keleti természeti környezet elemei köszönnek vissza. Művészetének emellett fontos eleme a címadás és a szójáték; a világutazó festő számára természetes többnyelvűség és egyes képnyelvi elemek változatos alkalmazása jellemzi. Alkotásai egyszerre gyönyörködtetik és késztetik gondolkodásra a szemlélőt.

aatoth franyo legutóbb a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé alkalmával állított ki Szegeden. Akkor formabontó Ásó-sorozatával feszegette a hagyományos festészet határait.  A túlsó part című, önálló kiállítása a Reök-palota két emeletén berendezve ad ízelítőt e kortárs képzőművész izgalmas életművéből és egyedülálló művészetének aktuális irányaiból. A tárlat, mely a Várfok Galéria segítő közreműködésével valósulhat meg, augusztus 11. péntek 16.00 órától fogadja a látogatókat. A kiállítást Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja nyitja meg. A megnyitóünnepélyen Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója mond köszöntőt.

Az egzotikus hatásokban, megfejtésre váró talányokban, változatos méretű, szemet gyönyörködtető műalkotásokban bővelkedő kiállítás több, mint hat héten keresztül, szeptember 24. vasárnapig kínál maradandó művészeti élményt az érdeklődőknek.

reok aatoth franyo email meghivo 6001

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV