Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Lévai Katalin: Az örökhagyó - A Reök család regénye / könyvbemutató beszélgetés

 

Lévai Katalin lebilincselő stílusban eleveníti meg a Reök család mozgalmas életét, a szegedi Reök-palota egykori lakóinak nem mindennapi sorsát.

Örökhagyó Reök Iván főmérnök, országgyűlési képviselő és felvilágosult szellemű nagybirtokos, a gyönyörű szecessziós Reök palota építtetője Szegeden. Városa iránti elköteleződése és büszke hazafisága ellenére idős korában kénytelen szerb gazdálkodóvá válni a trianoni döntéssel elcsatolt birtokán, Horgoson. Alakja igazán regénybe illő. Mégsem ő, hanem az érzelmes, okos, de naiv fia, Andor lett Lévai Katalin regényének igazi hőse. Testvérei közül egyedüliként ő akart mindent: hitet, álmot, alkotást, szerelmet. A mesebeli legkisebb fiú vállalta az apai örökséget a kizökkent időben, ám ezért óriási árat kellett fizetnie.  

Az írónő szinte belebújik hősei bőrébe. Nem csoda, hogy Andort a könyv első lapjától saját rokonunknak érezzük. A szerző Reök Györggyel és Regős Istvánnal, a Reök család ma élő utódaival együtt kutatta a Reök család múltját és történetét, amely mélyen összefonódik Szeged és Horgos történelmével és a világhírű festő, Munkácsy életével. 

A különleges kötetet a neves család egykori otthonában, a Reök-palotában mutatja be a 94. Ünnepi Könyvhét keretében Lévai Katalin.  Az írónővel a REÖK sajtóreferense, Kertész Lilla beszélget június 9-én 17.00 órától, a Zöld Szalonban.
Zenei közreműködő: Nagy Veronika fuvolaművész.

A könyvbemutatón a részvétel díjmentes, regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehetséges.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV