Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Tendenciák - a Magyar Festők Társaságának kiállítása nyílik a REÖK-ben

 

A Magyar Festők Társasága „előrehozott jubileumi kiállítást” rendez a szegedi REÖK Palota termeiben április 29-től június 4-ig. Soha még ekkora helyen ennyi alkotója a Magyar Festők Társaságának nem állított ki. Soha nem összegezték még azokat az irányokat, szándékokat – a címben foglalt - Tendenciákat, melyek az elmúlt évtizedekben ezt a több mint 250 főt meghaladó létszámú művésztársulást jellemezték.

Hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének alkotóművészei az utóbbi 5 évben készült alkotásaikból mutatnak be műveket a tárlaton. Így lehetőség nyílik a Magyar Festők Társaságának tagjai munkásságának sokszínűségét, gazdag „palettáját” megismerni, s egyben a látogatók számára betekintést adni a hazai kortárs festészet éppen, hogy nem kicsiny szegmensébe.

„A kortárs magyar festészet az utóbbi harminc évben hatalmas változáson, átalakuláson ment keresztül. Mind stilárisan, mind gondolatiságban, vagy technikai irányokban széles a merítés. Rengeteg út, megvalósítható kísérlet jellemzi ezt az időszakot, s ebből a Magyar Festők Társaságának tagjai sem maradhattak kívül. Ezért mondhatjuk, hogy sem stiláris, sem pedig szemléleti egység nem jellemzi a kiállítókat, csupán egyetlen – de talán a legfontosabb – kritériumban azonosak: a minőség elvében.”Sinkó István képzőművész, a Magyar Festők Társaságának elnöke.

A kiállításmegnyitón köszöntőt mond:
Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója
Sinkó István képzőművész, a a Magyar Festők Társaságának elnöke
Dr. Nátyi Róbert, művészettörténész, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, a REÖK vezető kurátora

A tárlatot megnyitja:
Révész Emese művészettörténész

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV