Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Irodalmi beszélgetések Szabados Ágival a REÖK-ben

 

Szabados Ági tart irodalmi esteket decemberben a REÖK-ben. Az olvasásnépszerűsítő műsorvezető három szerzői beszélgetésre invitálja a szegedi irodalomkedvelőket az adventi időszakban.

Egyedülálló kultúrprogramok várják decemberben a közönséget a Reök-palotában, ahol ezúttal a kortárs irodalomé lesz a főszerep. Szabados Ági műsorvezető, irodalomterapeuta, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója ugyanis három különleges könyvbemutató beszélgetéssel érkezik a napfény városába.

Az irodalmi estek már az ünnepekre való ráhangolódás jegyében telnek majd a REÖK-ben. A szegedi gyökerekkel bíró olvasásnépszerűsítő riporter szerint napjaink kommunikációs zajában a könyvolvasás szinte az egyetlen olyan tevékenység, amely során valóban egy irányba összpontosul a figyelem, így egy jó könyvélmény az adventi időszakban is segíthet a hétköznapok lelassításában, a befelé fordulásban. Három decemberi estjére is olyan szerzőket invitált, akiknek munkássága kapcsolódik a lelki egyensúly fenntartásához.

Szabados Ági első vendégei december 9-én, 17.00 órakor érkeznek a Reök-palotába. A Mélylevegő Projekt egy fiatal pszichológusokból álló csapat, amelynek célja, hogy tudományos igénnyel, mégis közérthetően osszon meg információkat a mentális egészségről és a hangulatzavarokról a közösségi médiában. 2020-ban tűntek fel színvonalas képi világgal és minden korosztály számára befogadható nyelvezettel megfogalmazott posztjaikkal. Az ismert „kórképek” mellett korunk újszerű jelenségeivel, aktuális pszichológiai problémáival is foglalkoznak, így tevékenységük, amely az Elmerülő című könyvben öltött elsőként fizikai formát, hiánypótló a magyar szakirodalomban. A kötet sikerére való tekintettel nemrég kiegészítő önismereti munkafüzet is megjelent, Öntöző címmel. A Mélylevegő Projekt tagjai kiadványaikon keresztül mesélnek majd a munkásságuk gerincét adó témákról a szegedi érdeklődőknek. A beszélgetésre további regisztrációkat már nem áll módonkban fogadni.


December 14-én Kovács Eszter, a Mat on the Moon közösség alapítója lesz Szabados Ági vendége a REÖK-ben. A Köszi, jól szerzője a Forbes marketing-vezetőjéből vált a „városi vadak” jóga- és meditációs kalauzává, aki a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét filozófiáján keresztül nyújt fogódzót a – gyakran túlságosan – rohanó hétköznapokhoz.


December 16-án végül Peller Mariann műsorvezető várja az irodalomkedvelőket. Akárcsak Szabados Ági az olvasás, televíziós kollégája a spiritualitás népszerűsítésén fáradozik. Új regényét, a Szerelemszövetség című spirituális romantikus történetet mutatja be karácsony előtt az Összművészeti központba látogatóknak. A beszélgetésre további regisztrációkat már nem áll módonkban fogadni.

Szabados Ági elárulta, számára az olvasás bár magányos tevékenység, mégis akkor válik igazán izgalmassá, ha közösség alakul ki belőle. „Egészen más élmény megtapasztalni, milyen az írójával beszélgetni egy könyvről, amely nekünk sokat jelent. Ráadásul egy-egy ilyen eseményen találkozhat akár száz ember, aki ugyanolyan vagy nagyon hasonló élményt élt át egy könyv kapcsán – ez pedig elképesztően szoros közösséget hozhat létre.” – vallja a beszélgetések háziasszonya. Ezt a tapasztalatot kívánja átadni a szegedi olvasóközönségnek is, és pezsgő eszmecserét, szellemi közösséget létrehozni az irodalom segítségével, a Reök-palota falai között.

Az érdeklődők ingyenesen, regisztrációt követően vehetnek majd részt a különleges beszélgetéssorozat alkalmain. 
A december 9-i, a Mélylevegő Projekt részvételével, és a december 16-i, Peller Mariann-nal közös estre már nincsenek szabad helyek, a december 14-i alkalomra azonban még nyitva áll a regisztráció. Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tudnak az érdeklődők.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV