Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Tenyérvonalak - egyedülálló Faludy-est a REÖK Stúdiószínpadon

 

Tenyérvonalak címmel tartanak Faludy-estet a Szegedi Nemzeti Színház művészei a Reök-palotában. Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf a költő művein keresztül helyezik új megvilágításba a művész életművét és enigmatikus személyét április 11-én és május 16-án a REÖK Stúdiószínpadán.

Faludy György egy olyan rejtőzködő művész, aki bár itt élt közöttünk a XX. században, de a személyiségéről legtöbben csak a bulvársajtó álarca alapján alkotunk képet, a művészetéről pedig nem nagyon van átfogó tanulmány. Ki lehet ez a világszerte elismert zseni? Látjuk-e az ő valódi arcát? Értékeljük-e, ismerjük-e műveit? Megváltoztatta-e művészetét a történelem és a XX.század, melynek borzalmait testközelből érezhette? Hogyan tud az átéltek után áradni soraiból az élet szeretete?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Tenyérvonalak című esten Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze, bemutatva Faludy versein és regényrészletén keresztül az embert és költőt. Kollégája, Poroszlay Kristóf segít abban, hogy úgy hozzák közel a nézőkhöz Faludyt, hogy hazatérve felüssük verseit, regényeit, és általuk megismerjük Faludy György életét, érzéseit, humorát, mélységét: nagyságát.

Író, szerkesztő:
Balogh Esperes Ákos

Előadják:
Borovics Tamás
Poroszlay Kristóf

Helyszín: REÖK Stúdiószínpad, 6720 Szeged, Magyar Ede tér 2.
Időpont:  2022. április 11. hétfő 18.00
                2022. május 16. hétfő 18.00

 

Belépő: 2500 Ft/fő
Jegyvásárlás a Reök-palota jegypénztárában vagy online: https://szegediszabadteri.jegy.hu/program/tenyervonalak-faludy-xx-szazada-irodalmi-est-133149
A jegypénztár nyitvatartási ideje: hétfő-vasárnap: 10:00-18:00

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV