Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Digitális vallomások - Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás a REÖK-ben

 

Megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Regionális Összművészeti Központ legújabb kiállítása, a Digitális vallomások – Dr. Fráter Loránd emlékkiállítás. A tárlat 2022. meghosszabbított nyitavtartással március 27-ig tekinthető meg a Reök-palotában.

A kardiológiai és mellkasi képalkotás teljes körű megismerésére, alkalmazási területeik feltérképezésére irányult dr. Fráter Loránd szakmai munkássága. A hagyományos röntgen diagnosztika mellett ismerte az összes modern képalkotó diagnosztikai eljárás működését, a bennük rejlő lehetőségeket, illetve korlátaikat. Tudását lebilincselő előadásaiban és maximális szakmai igényességgel megírt radiológiai tankönyveiben adta tovább a következő generációknak.

A képzőművészeti tevékenység gyakorlásában több volt mint műkedvelő. E késői bemutatkozáson, most látható digitális alkotásain kívül, közel kétszáz kisalakú kép és rengeteg nyomat maradt utána.

A képzőművészet melletti korai elköteleződésének jele, hogy rajzai már tanulmányai során megjelentek a Délmagyarország, az Élet és Irodalom, a Szegedi Egyetem hasábjain. A jelen tárlaton nyomon követhetjük alkotói fejlődését, technikájának modernizálódását, útkeresési törekvéseit. Képei nem szokványos címei átfogó kultúrtörténeti tudását tükrözik. Az ihletet olvasmányaiból, zenei élményeiből, utazásaiból, a modern művészek alkotásaiból, a fotográfiából és természetesen saját gondolataiból merítette. Passzionátus fotográfus is volt, így felvételeinek digitalizáltan módosított változatai jelentik a váltást a digitalizált alkotói módszerre.

Az egyedülálló kiállítás 2022. március 27-ig várja látogatóit Szeged legszebb szecessziós palotájában.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV