Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Megvannak az idei Nyári Tárlat díjazottjai

 

Mintegy 150 pályamű közül választotta ki a zsűri annak az öt hazai művésznek az alkotását, akik a negyvenegyedik Nyári Tárlat díjait kapták. A fődíjat, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Vásárhelyi Antal, Szakrális terek I. és IV. munkáinak ítélték oda.

Rekordot döntött az idei Nyári Tárlatra beadott alkotások száma, soha ennyi hazai művész nem pályázott még a neves seregszemlére. Az online kiállításra a szakmai zsűri mintegy ezer műből választotta ki áprilisban azt a 150 alkotást, melyek a végleges anyagot adták. A virtuális felület a REÖK termeinek hangulatát idézi meg az érdeklődőknek, összesen 17 termen keresztül.

A tavalyi Táblaképfestészeti Biennáléhoz hasonlóan az idei online tárlat is rendkívül népszerű, a május 22-i megnyitó óta 10 országból kattintottak a weboldalra, az európai országokon kívül Kanadában és Kínában is kíváncsiak voltak a kiállításra.

A díjzsűrit Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János, Kossuth-díjas festő és szobrász, Sárkány Győző, grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamint Kotormán Norbert, Munkácsy-díjas szobrász alkotta. A Hunguest Hotel Forrás díját Martin Henrik, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat díját Magén István, a Csongrád- Csanád Megyei Önkormányzat díját Balogh István Vilmos, míg a REÖK díjat Pistyur Imre kapta. A fődíjas, az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjazottja Vásárhelyi Antal lett, Szakrális terek I. és IV. munkáival.

A XLI. Nyári Tárlat alkotásai a virtuális térben még augusztus 22-ig láthatók, a REÖK weboldalán található linkre, vagy a nyaritarlat.reok.hu oldalra kattintva.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV