Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

XLI. NYÁRI TÁRLAT FELHÍVÁS

 

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a REÖK-ben megrendezendő országos képzőművészeti találkozó, melyet 2021 májusában rendezünk meg. A kiállítás a hazai kortárs képzőművészeti szcénáról igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A ZSŰRIZÉS AZ ELŐZŐ ÉVEK GYAKORLATA SZERINT ONLINE ZAJLIK. AZ ALKOTÁSOKRÓL KÉSZÍTETT NAGY FELBONTÁSÚ FOTÓKAT A WWW.REOK.HU WEBOLDALBA ÉPÍTETT JELENTKEZÉSI FELÜLETEN VÁRJUK. KÉRJÜK, AZ ALKOTÓ NEVE ÉS AZ ALKOTÁS CÍME MELLETT JELÖLJÉK MEG AZ ALKOTÁS MÉRETÉT, KÉSZÍTÉSÉNEK ÉVÉT, AZ ALKALMAZOTT TECHNIKÁT, VALAMINT A BIZTOSÍTÁSI ÉRTÉKÉT.

 

ENNEK HATÁRIDEJE: MÁRCIUS 31.

 

A REGISZTRÁLT ALKOTÁSOK VÁLOGATÁSÁT EZEN A RENDSZEREN KERESZTÜL VÉGZI A SZAKMAI ZSŰRI.

 

Felhívjuk a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a kiállítás előkészületeit, megrendezésének módját és a határidőket az aktuális járványügyi korlátozások módosíthatják!

 

Beadási feltételek: Olyan kiállításra kész alkotásokat várunk, amelyeket lehetőleg országos tárlaton még nem mutattak be. Festményekből 2 darab, sorozatból 1 (legfeljebb 3 darabból álló), kisplasztikából, szoborból szintén 2 darab adható be, éremsorozatból 1 (maximum 5 darabból álló). A sorozatokat a zsűri megbonthatja. Kérjük, az elmúlt két évben készült alkotást szíveskedjenek beadni. A művek biztonsága és épsége érdekében kérjük, postai úton ne adjon be alkotásokat.

A kiállításra beválogatott alkotások végleges listáját a www.reok.hu weboldalon tekinthetik meg.

 

A beválogatott alkotások tervezett begyűjtésének helye és ideje:

 

BUDAPESTEN: 2021. április 19. (hétfő) 11-14 óráig

a Budapest Galériában, (1036 Budapest III. ker. Lajos utca 158.)

SZEGEDEN: 2021. április 20. (kedd) 11-15 óráig

a Reök-palotában (6720 Szeged, Magyar Ede tér 2.)

 

Az átvétel feltétele: kérjük, a műveket szállításra előkészített csomagolással adják le, valamint a csomagoláson és a műveken is legyen feltüntetve az alkotó (név, cím), valamint a mű címe.

Hiányzó adatok esetén nem tudjuk átvenni az alkotásokat!

A kiállítás végén a kiállított műtárgyak visszaszállításának időpontját a beválogatott alkotások végleges listájával egyidőben tesszük közzé a www.reok.hu oldalon.

 

Kérjük a határidők betartását, az el nem vitt munkákat 60 napig őrizzük meg, ha ezután a tulajdonos nem jelentkezik, az alkotásokat értékesítjük.

A tárlat ünnepélyes megnyitója várhatóan májusban lesz, melyen hagyományainkhoz híven díjak átadását is tervezzük.

Bízunk abban, hogy részvételével segíti a XLI. Nyári Tárlat sikeres megvalósítását, várjuk műveit, melyek alkotásához jó munkát kívánunk!

 

Szeged, 2021. 02. 15.

REÖK

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV