Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Bob Dylan: "Életem az utca, ahol járok"

 

Először láthatók Magyarországon a világ egyik legismertebb, ikonikus előadóművészének képzőművészeti alkotásai. Bob Dylan élő legenda, több mint ötven éve meghatározó egyénisége a popkultúrának. Lemezei több mint 125 milliós példányszámban fogytak világszerte, dalai polgárjogi mozgalmak himnuszai lettek. Tizenkét Grammy-díján túl az amerikai dalkincs új költői kifejezésekkel való gazdagításáért 2016-ban irodalmi Nobel- díjjal is elismerték.

Bárhol mondjuk is ki Bob Dylan nevét a világban, emberek milliói asszociálnak róla a minőségi, tartalmas könnyűzenére. Arról azonban már kevesebben értesültek, hogy Dylan komplex életművében teljes joggal férnek meg a muzikális kincsek mellett a képzőművészeti alkotások is. A szegedi REÖK különleges, kihagyhatatlan kiállításán a rajongott zenész és beatköltő 51 alkotása látható.

A munkák egy része az amerikai nagyvárosi életet, leginkább New Yorkot mutatja be, ám ezek mellett megférnek az intimebb, ellesett pillanatok, sőt az aktképek is. “Leginkább az emberek, a történeteik, a mítoszok és a portrék érdekelnek” - nyilatkozta Dlyan arról, milyen témák foglalkoztatják, amikor alkot. Szegeden bemutatandó képeit utazásai inspirálták, az ezek során elkapott tájak, nagyvárosi látképek és az élet hétköznapi pillanatai elevenednek meg rajtuk. Kivételes megfigyelőképességét hol élénk, hol pasztell színekkel, dinamikus vonalvezetéssel és expresszív kompozíciókkal artikulálja vásznain, melyek mind az életet, a minket körülvevő világot ünneplik.

A szegedi REÖK több alkalommal működött már együtt a prágai Galery of Arttal. A közönség Andy Warhol, Alfons Mucha és Salvador Dalí munkáit is ennek a kooperációnak köszönhetően láthatta korábban a városban, most pedig a beatzenész vizuális munkásságával ismerkedhetnek meg.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV