Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

100 kortárs találkozója a REÖK-ben

 

Kíváncsi, hogy mi foglalkoztatja a kortárs magyar képzőművészeket, milyen alkotások kerülnek ki a műtermeikből? A Reök-palotában most 100 kortársunk több mint százhúsz művét láthatja július 14-ig a 100 kortársad képzőművészete, vagyis a XL. Nyári Tárlat kiállításon.


A jubileumi, negyvenedik alkalommal megrendezett Nyári Tárlatra idén rendkívül sok jelentkezés érkezett: közel 700 alkotás közül válogatta ki a háromtagú szakmai zsűri a legjobb száz művet, melyet a Reök-palotában láthatnak a meghívott alkotók munkáival együtt.

A 100 kortársad képzőművészete című kiállítás különlegességét az adja, hogy mire bejárja a látogató a két emelet összes termét, végignézi a táblaképeket, grafikákat és plasztikákat, egy friss és átfogó képet kap arról, hogy miféle pezsgés jellemzi a kortárs magyar alkotói közeget. Teljes képet természetesen lehetetlen adni, jegyezte meg Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a kiállítás kurátora, hiszen ahhoz egy Velencei Biennálé méretű eseményre volna szükség, de a REÖK egyedi, szecessziós hangulatú tereiben egyedülálló válogatást láthatnak. Fiatal alkotók és sikeres, elismert művészek munkái találkoznak a palotában – a látogató pedig úgy csemegézhet a kortársak sokszínű műalkotásai között, mint az igazi ínyencek.

A Nyári Tárlatot bejárni nemcsak kóstolgatásra, hanem kincskeresésre is emlékeztet: mindenki megtalálhatja azt az alkotást, melyet „szívesen hazavinne”. Elég csak kíváncsian vándorolni a termeken, nyitott szemmel és ami még fontosabb, nyitott szívvel.

A 100 kortársad képzőművészete – XL. Nyári Tárlat díjazottjai

A tárlat hagyományaihoz híven idén is díjazta a szakmai zsűri a legjobbnak ítélt alkotókat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjat Popovics Lőrinc szobrászművész kapta, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának elismerését Kótai Tamás festőművész vehette át. A Magyar Művészeti Akadémia díját Kéri Mihály festőművész, a Csongrád Megyei Önkormányzat által felajánlott jutalmat pedig Király György festőművész vehette át. A Szegedi Vízmű Zrt. elismerését pedig Harmath Ilona grafikusművésznek ítélte a szakmai zsűri. Ezennel is gratulálunk a díjazottaknak!

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV