Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Nincs megállás a Rendőrséggel

 

A hatalmas érdeklődésre tekintettel két újabb estét hirdet meg a REÖK a stúdiószínpadán látható új abszurd komédiából – április 16-án és 23-án is láthatják a Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb című produkciót.


Már elfogytak a jegyek a Rendőrség eddig meghirdetett előadásaira: a Szegedi Szabadtéri Játékok gondozásában lévő REÖK Stúdiószínpadának legújabb produkciója nagy sikert aratott az első estéken. Akik eddig lemaradtak a különleges humorú darabról, mától április 16-ra és 23-ra is válthatnak belépőt online vagy személyesen a Reök-palotában.

A világhírű lengyel szerző, Mrożek abszurd komédiája nagy sikert aratott az első két, teltházas előadáson is. A stúdiószínpad különleges terében átérezhette a közönség, mit is jelent a rendező, Herczeg T. Tamás mondata: „Mrożek humora életünk abszurdja”. Kancsár József mint rendőrfőnök, Balog József őrmester-provokátora, Kosztolányi József együttműködésre kész foglya és Farkas Andrea mint őrmester-feleség megannyi komikus, képtelen szituációban tűnik fel, melyre rendkívül sajátosan reagál mindegyik szereplő. Mégis annyira ismerős az egész, mintha Mrożek nem is 1958-ban írta volna meg.

- Mrożek megmutatja a hatalom módszereinek állandóságát – írta le röviden a rendező a darabot. – A társadalom működését nem az anarchia, hanem az együttműködés biztosítja, de egy rossz rendszer pusztulásához a szabályainak betartása is elég lehet. Fajsúlyos témák ezek az életünkről, abszurd és mulattatóan humoros szembesítéssel.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV