XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Rendőrség – avagy a helyzet egyre hülyébb

 

A világhírű kortárs lengyel drámaíró, Mrożek abszurd komédiájából készül előadás a REÖK-ben. A Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb a szerző egyik legnépszerűbb darabja, melyet március 9-én láthatnak először.

Megkezdődtek a Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb próbái: a REÖK Színpad korábbi sikerdarabjai, a Tartuffe és az Úrhatnám polgár jól ismert alkotógárdája, valamint több szereplője is visszatér a világhírű lengyel szerző, Sławomir Mrożek abszurd komédiájában a március 9-i premieren.

Kancsár József alakítja a Rendőrfőnököt – az ismert szegedi színész már a Tartuffe Orgonjaként is bizonyította, milyen közel áll hozzá az abszurd színezetű komédia. Ugyanez igaz Kosztolányi Józsefre is, aki az egykori összeesküvőből hadsegéddé avanzsáló Foglyot játssza.

A provokátort és a feleségét alakító Balog József és Farkas Andrea is oszlopos tagjai a Moliére-vígjátékoknak. Már a groteszk humorú Mrożek-komédia első próbái is remek hanglatban teltek Herczeg T. Tamás rendezővel, O. Horváth Sári dramaturg-játékmesterrel és Sebők Maya rendezőasszisztenssel.

A darab egyedi látványvilágát Bianca Imelda Jeremias tervezi, aki számos sikeres szegedi előadás díszletét és jelmezeit jegyzi. A produkció zeneszerzője a kiváló világzenei énekesnő, művész, a szegedi kötődésű Szirtes Edina Mókus.

Sławomir Mrożek kortárs lengyel író Bohumil Hraballal karöltve a „kelet-európai kultuszíró” fogalmát testesíti meg. A kalandos életű Mrożek első, 1958-ban született darabja volt a Rendőrség: az abszurd komédia egy képzelt rendőrállamban játszódik, mely túl jól működik. Olyan tökéletesen, hogy már szinte nem is lehet megkülönböztetni az ellenállókat a támogatóktól. A Mrożekra annyira jellemző groteszk humor a Rendőrség jeleneteit is áthatja – tisztán érezhető, miért ő a legtöbbet magyarra fordított lengyel szerző, és miért vált alapdarabbá a Rendőrség világszerte.

A Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb a premier után rögtön másnap, március 10-én, valamint március 15-én és 19-én is látható, szintén 19 órától. A jegyek már február 14-től kaphatók online, valamint a Reök-palotában lévő jegyirodában; a teljes árú belépő 1200, diákoknak pedig 1000 forint. (Kedvezményes jegyvásárlás a Reök-palotában lehetséges)

reok rendorseg email 600

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV