Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Felnőtt bábelőadás Lugosi Béla életéről

 

Lugosi Béla életét idézi meg az a különleges felnőtt bábelőadás, amely február 26-án, hétfőn 19 órától látható a REÖK-ben. 

Az UN- DEAD című előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg az előadás születésekor éppen 60 éve elhunyt Lugosi Bélát. 

A „haláli színjáték” kilenc izgalmas, animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/bábmozgató, mint halál, kilenc jelenetben hántja le szerepeit a megidézett figurának. Ez a „halott mosó”, élet és halál ura tisztítja le társadalmi, művészi, emberi szerepeiből a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta. 

Lugosi bármennyire tehetséges színész volt (játszott pl. Jászai Marival), mégis a nagy amerikai álom által rárakódott szerepben – Drakula gróf - ismeri mindenki, ebbe a koporsóba botlott bele, és ott is maradt. 

Így a szövegtextus koporsójának kiindulópontja a vizuális kiindulópontunk is, hiszen egy preparált koporsón, -ban, rajta stb… játszódik a történet.

A koporsó, mint tárgy, objektum, díszletelem, vagy mint kellék, minden fontos életszakaszban megjelenik, mint eszköz, ami segít, támaszt, erősít, és a végén befogad.

Jegyvásárlási lehetőség online és a helyszinen is, egységesen 1500 Ft-ért.

Az előadás trailerét itt lehet megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=ngzeWiGtJyU

 

Író, dramaturg: Vészits Andrea
Bábkészítő:  Kiss Attila Etele
Bábok textilrésze: Tóth Andrea
Díszletkészítő: Jernei János
Technikus: Patkós Péter
  Hímer István
Zenei szerkesztő: Palyov Tamás
   
Játssza és rendezte: Kiss Ágnes
 
Játékidő: 70 perc
Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV