Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Már egy hét után hihetetlen siker a REÖK Mucha-kiállítása

 

Közel ötszázan voltak kíváncsiak a népszerű szecessziós mester szemetgyönyörködtető alkotásaira már a megnyitó időpontjában is, és azóta is folyamatosan érkeznek a látogatók a palotába. Mucha finoman érzéki nőalakjai pedig szemlesütve élvezik a kivételes érdeklődést.

Egy hete nyílt meg az Alfons Mucha alkotásait bemutató tárlat a Reök-palotában, és máris a kiállítóház elmúlt tíz évének soha nem látott rekordjait döntögeti. Minden nap több iskolás csoport és számtalan egyéni látogató lép be a sötétbe borult kiállítótermekbe, hogy a meleg fénnyel megvilágított, buján burjánzó szecessziós grafikai munkákban gyönyörködjön.

“Közel ötszáz látogató szeretett volna bejönni már a megnyitó eseményünkre is - meséli örömmel Herczeg Tamás igazgató. - Egyszerre csak a tömeg fele fért be a termekbe, és hihetetlen volt átélni, hogy akadt, aki másfél órát is várt a bejutásra. Ilyennel valóban nem találkoztunk még az elmúlt egy évtizedben.”

Az igazgatótól megtudtuk: az idén jubileumát ünneplő REÖK-ben nem ez lesz az egyetlen tárlat, mely világhírű mester műveit mutatja be. “Nyár közepén érkeznek Salvador Dalí alkotásai Szegedre. A Prágából és a Magyar Képzőművészeti Egyetemről érkezett Mucha-képeket májusig lehet megnézni. A hatalmas sikertől már csak azért is nagyon boldogok vagyunk, mivel hazánk legszebb szecessziós palotájában ez az első igazi, nagy volumenű szecessziós kiállítás.”

Alfons Mucha ikonikus pasztell világának lágyan kanyargó indái valóban kísértetiesen emlékeztetnek a palota homlokzatának mintáira. A vállaikról finoman leomló selyemruhákban, vágyakkal telve merengő nőalakok varázslatos világot teremtenek a kiállítóterekben. Az igazán szemfülesek még a Reök-palota ikonikus virágmotívumát is felfedezhetik a Virágok-sorozat egyik képén.

A tárlat az 1890-es évtizedtől kezdődően vonultatja fel az alkotásokat. A jól ismert Sarah Bernhardt-plakátoktól kezdve olyan reklámgrafikákat is láthat a közönség, melyekkel hazánkban eddig csak ritkán találkozhatott. Lebilincselő életműbe pillanthatunk bele a REÖK kiállításán.

Herczeg Tamás azt is elárulta, a jubileumi évben minden kiállítás szimbolikus áron tekinthető meg a REÖK-ben. “Az 500 forintos jegy egyúttal egy, az árral egyenértékű kupon is, mely a következő látogatáskor kiállításmegtekintésre, a jegyirodán árusított ajándéktárgyakra, könyvekre, művészeti alkotásokra, sőt akár Szabadtéri-belépőre is beváltható.”

 

et 2017 logo 01 2

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV