Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Ismét lámpás sétát rendezünk

 

Most már kihagyhatatlan a szegedi őszből a palota lámpás sétája. A program során közösen készítik el a látogatók azokat a kreatív lámpásokat, melyekkel fényt hoznak a jókedvű nap estéjébe. Ezen kívül lesz még számos más izgalmas elfoglaltság is most szombaton.

Harmadik alkalommal rendezik meg október 29-én, szombaton a népszerű lámpás sétát a REÖK-ben, mely során záróprogramként kigyúlnak a palota gyönyörű, karácsonyi fényei és megkezdődik a Szegedi Szabadtéri ünnepi kampányszezonja is. A szervezők azt ígérik, idén is látványos felvonulásban és igazi családi kikapcsolódásban vehetnek részt mindazok, akik ellátogatnak a szombati programra.


14 órakor indul a mulatság. Mindenki elkészítheti saját lámpását a kézműves foglalkozáson - a szervezők azt kérik, aki teheti, hozzon magával ehhez befőttesüveget, mert a nagy érdeklődés miatt előfordulhat, hogy valakinek már nem jut abból, amit ők biztosítanak. Minden más anyagból lesz bőven a csodalámpások elkészítéséhez. A különleges felvonulás 17:30-kor indul a palota elől a Dugonics tér felé, hogy a jókedvű tömeg a Dóm tér érintésével a Kárász utcán és Kölcsey utcán keresztül visszatérhessen a palota elé.


A nap egyébként részben a Szegedi Szabadtéri várva várt musicalbemutatója, A Notre Dame-i toronyőr jegyében telik. Furfangos a Dóm téri előadásokhoz kapcsolódó memóriajátékban vehetnek részt a látogatók, és megkereshetik a kedves toronyőr, Quasimodo harangjait a REÖK pincéjében berendezett labirintusban. A REÖK előtti téren pedig az őszi finomságoké a főszerep, sült gesztenye, forralt bor és forró tea várja a programra érkezőket. Sőt, mézeskalácsot is lehet díszíteni a palotában.


A felnőtteket tárlatvezetésre várja Nátyi Róbert művészettörténész. 15 órától Tasi József Tekercsek című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, 19 órától pedig a világhírű cseh fotográfus, Jan Saudek művészetével, aktképeivel ismerkedhetnek meg, szigorúan a 18 éven felüliek. Az estét az Argenteus kórus karácsonyi koncertje zárja a REÖK előtti téren, a lámpás séta után.
Ezen a napon indul a Szegedi Szabadtéri Játékok karácsonyi szezonja, tehát szombattól lehet választani a népszerű, kedvezményes bérletkonstrukciókból is. A hatféle összeállítás tartalmazza az összes jövő nyári produkciót, így Puccini gyönyörű operáját, a Tosca-t, a megunhatatlan musicalsikereket, vagyis a Mamma Mia!-t és az Ének az esőbent, az újabb hamisítatlan Shakespeare-vígjátékot, a Vízkereszt, vagy amit akartok címűt és A Notre Dame-i toronyőrt is.

 

8F1A0876

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV