Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Jönnek a "csibészek"

 

A TÁP Színház abszurd humorú előadását október 25-én láthatják a nézők a REÖK-ben. 

Jean Paul Sartre Zárt tárgyalás című műve nyomán született a TÁP Színház Lö csibészek előadása. A független csapat vezetője és a produkció rendezője Vajdai Vilmos, a Katona József Színház művésze és a Szabadtérin idén is nagy sikert arató Tévedések vígjátéka Dr. Csipete. Az október 25-én, 19 órakor színre kerülő darabban három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért csak sikerül keményen megbűnhődniük. Az elődásra, melyben a Hajnali láz című filmsiker egyik főszereplőjét, Piti Emőkét is láthatjuk elővételne 1000, az előadás napján 1500 forintba kerülnek a jegyek.

Az előadást az Őszi Kulturális Fesztivál keretében láthatják a nézők.

Mózsik Imre
LÖ CSIBÉSZEK
avagy a Pokoli Trió, melynek tagjai - lelki horizontjaikat bebarangolva - eljutnak egy különös helyre

Jean Paul Sartre – Zárt tárgyalás című darabja nyomán

Hárman pácban,
Egy kis szobában,
A férfi és a nők,
De miért pont ők?

Három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést,
de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket.
A végére azért sikerül keményen megbűnhődniük.

Szereplők:

Pincér: Egger Géza
Babaluk Inez: Gergely Katalin
Sridöm Eszter: Piti Emőke
Dobrágó Joszef: Végh Zsolt

díszlet, jelmez: Szabados Luca
videó: Juhász András
videó installáció: Samu Bence
hang, fény: Bredán Máté
a rendező munkatársa: Székely Rozi

rendező: Vajdai Vilmos

csibeszek1 Nagy Gyorgy

SZINOPSZIS

A Pincér (Egger Géza) bevezeti Dobrágó Joszefet (Végh Zsolt), a színházi rendezőt egy furcsa szobába, ami első pillantásra polgári nappalinak tűnik. Beszélgetésükből két dolog derül ki: Dobrágónak immár itt kell maradnia, illetve hogy nagyon, sőt nagyon-nagyon, vagy inkább nagyon-nagyon-nagyon nehezen értik meg egymást.
Amikor egyedül marad, Dobrágó pánikba esik. Megpróbál kimenni, de az ajtó zárva van. A Pincér bevezeti Babaluk Inezt (Gergely Katalin), aki leszbikus, de korábban postás volt. A hosszúra nyúló bemutatkozás után megpróbálnak rájönni, hogy ki a másik, de leginkább csak egymás agyára mennek.
Végül megérkezik Sridöm Eszter (Piti Emőke), foglalkozás nélküli kitartott, így már hárman próbálnak választ találni a felmerülő kérdésekre, miszerint: ki a másik? miért kerültek ide? és mért pont ők? Nem jönnek rá semmire, de Inez szerint abban a szobában semmi sem véletlen.
Felmerül, hogy az ottlétük valamiféle büntetés. Mindegyikük azt gondolja magáról, hogy nem bűnös, de a kibomló történetekből kiderül, hogy azért nem is ártatlan. Inez szerint az, aki meg fogja büntetni őket, köztük van.
Ki lehet közülük a hóhér, aki megbünteti a másik kettőt? Mindenki bizonygatja, hogy nem ő az. Újabb és újabb dimenziók nyílnak meg, a síkok összetolódnak, az égi és földi dolgok váratlan szögekben illeszkedni kezdenek.
Bevallják bűneiket, a büntetés elkerülhetetlen. Mindenki megpróbál összefogni valakivel a menekülés érdekében, de az eredmény egy olyan szerelmi háromszög lesz, aminek az oldalai nem találkoznak. Dobrágó Inezre, a leszbire hajt, Inez Eszterre, Eszternek viszont Dobrágó kell. Csúcsra járatják egymás gyötrését.
Újabb dimenzió nyílik meg, amikor a Pincérről kiderül, hogy valamilyen író, meg rendező megbízottja. Egy láthatatlan erő kezdi taszigálni őket egyre hevesebben, a szerelmi szálak fonatokká gabalyodnak. A látszólagos megoldást egy vityilló, (de lehet, hogy bungalló), testesíti meg.
A dimenzió- és sík halmozódás eredménye egy kikristályosodott gondolat, ami nem ment meg senkit. A kiborulás elkerülhetetlen.
Majd egy időugrással eljutunk a végkifejletig, amelyben megtudjuk azt, amit már eddig is tudtunk, csak más szavakkal.

"Bravúrszínház: halál komoly és pokolian mulatságos."
Koltai Tamás: Fondor lelkület
Élet és Irodalom, 2015.01.14.

 

ŐKF logó

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV