XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Szuper áprilisi palotaséta - szombaton folyt.köv.

 

Április 30-án immáron harmadik alkalommal fogadta angol nyelvű vezetett sétára a városban tanuló külföldi egyetemistákat a REÖK. Szombaton ismét a magyar nyelvű vendégeket várjuk a népszerű programra. 

Az áprilisi angol nyelvű sétán az érdeklődők nemcsak megismerkedhettek a palotával, hanem rajta keresztül az utóbbi 100 év magyar történelmébe is bepillantást nyerhettek. Ezen a napon velük együtt közel 150 vendég vett részt a palotasétákon, mert a budapesti Szent Angéla Ferences Gimnázium 11.A osztálya bejelentkezett csoportos épületbejárásra.

Délelőtt a gyerekek számára tartott Csikós Ildikó fejtörőkkel, találós kérdésekkel tarkított játékos túrát, majd ezt követően a felnőtt korosztályt ismertette meg a Reök-palota titkaival és történetével.

SAM 1792

Az angol nyelvű palotasétára délután került sor. Macedóniából, Norvégiából, Kínából, Olaszországból, Németországból, Indiából és Kolumbiából érkeztek érdeklődő vendégek a közel egy órás idegenvezetésre.

A sétákon részt vettek a Reök-palota önkéntesei, akik a Szabadtéri ideje alatt rendszeres időközönként palotasétákat tartanak majd a vendégeknek.

A felnőtt palotasétán a Városi Tv Szeged forgatott. Az erről szóló műsor itt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=RWrLpmGFpUI&app=desktop

Május utolsó szombatján ismét felfedezhetjük a Reök-palota szépségeit az ingyenes palotaséták alkalmával.

„Sokszor elmehettél már előttem, de talán még egyszer sem léptél be a kapumon. Kívülről csak annyit láthatsz belőlem, hogy tele vagyok lila virágokkal, és hogy kicsit furcsa vagyok. Igazad van, nincs más ilyen épület Szegeden. Gyere, és fedezz fel!” 
Ismerd meg kívül-belül Szeged egyik legszebb szecessziós palotáját, a Reök-palotát!

2016. május 28. szombat
Programismertető 

• 10.00-10.45: Palotamesék 
Gyerekeknek szóló palotaséta (6 éves kor felett ajánlott)

A gyerekek szülői felügyelettel vehetnek részt a programon.

Gyülekező: 9.45-10.00-ig a REÖK átriumban


• 11.00 -12.15: Felnőtt palotaséta
Gyülekező: 10.45-11.00-ig a REÖK átriumban

Szeged több olyan szecessziós látnivalóval is büszkélkedhet, amely a világ bármely nagyvárosában megállná a helyét. Másnap, május 29-én vasárnap 11 órakor Csikós Ildikó vezetésével egy két órás szecessziós városi túra indul a Tourinform Szeged vezetésével. Információ és jelentkezés: http://szegedtourism.szegedvaros.hu/hu/esemeny/egy-darabka-parizs-szegeden-szecesszios-varosi-seta/

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV