XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Fullajtár Andrea és Nádasdy Ádám is érkezik a REÖK-be

 

Sűrű programmal várja április utolsó napjaiban a kiállítóház a látogatókat. Szexuális igenekről és nemekről szóló színházi előadást látnak vendégül, Shakespeare-konferenciát tartanak, Nádasdy Ádám bemutatja friss Dante-fordítását, és a Városszél-sorozat is folytatódik.

Egy kancsó tea segítségével, közérthető, egyszerűségében megdöbbentő formában beszél a szexuális zaklatásról a Kérsz teát? c. előadás, melyet április 19-én, kedden 19 órakor láthatnak a REÖK látogatói. Sipos Vera és Bánki Gergely színművészek a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület felkérésére hozták létre a darabot, melynek fő mondanivalója, hogy a nyaggatás, a szexre való rábeszélés vagy bármilyen más manipuláció nem „csábítási kísérlet” vagy udvarlás, hanem szexuális erőszak.

Az Egyetemi Tavasz 2016 programsorozattal közös szervezésben Szegedre érkező darab ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt érdemes regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Az előadás után kerekasztal beszélgetést tartanak a művészek és a NANE képviselői.

Emlékkonferenciát rendez a Szegedi Szabadtéri Játékok Shakespeare halálának 400. évfordulója és a Dóm téri fesztivál 85. születésnapja alkalmából. Április 23-án, szombaton 10 órától olyan előadóktól hallhatunk érdekfeszítő előadásokat, mint például Nádasdy Ádám író-műfordító, Spiró György Kossuth-díjas író, irodalomtörténész, Dr. Kiss Attila tanszékvezető egyetemi docens, Prof. Dr. Kállay Géza Shakespeare-kutató vagy Sándor János Jászai-díjas színházi rendező. Érdekességeket hallhatunk a Velencei kalmár szereplőinek erkölcseiről, a királydrámákról, kettős anatómiáról a Shakespeare-tragédiákban vagy éppen a Szabadtéri Játékok elméletéről és gyakorlatáról. A részvétel ingyenes.

Nádasdy Ádám évekkel ezelőtt kezdte el újrafordítani Dante Isteni színjátékát. A veretes művet több mint egy évszázada Babits Mihály magyar szavaival tanuljuk az iskolában. Most új, friss nyelvezettel vehetjük kézbe a világirodalom egyik legszebb, legismertebb alkotását. Nagy megtiszteltetés, hogy a népszerű nyelvész, költő, műfordító a REÖK-ben mutatja be munkájának gyümölcsét. Az Egyetemi Tavasz programja április 28-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. Nádasdy Ádámmal Prof. Dr. Pál József tanszékvezető egyetemi tanár beszélget.

Még ezen a napon, 20 órakor folytatódik a Városszél c. felolvasószínházi programsorozat. Az újabb előadás két közreműködője Fullajtár Andrea, a Katona József Színház népszerű színésznője és Sebők Erika ápoló, akinek népszerű netes naplóját napi 200ezren olvassák. Az Ápolónő címet viselő blogot azért indította, hogy kiadhassa magából, milyen nehéz, de szép hivatás az övé. Történetei gyakran meghatóak, olykor szívderítőek, kacagtatóak, vagy épp szívfacsaróak. Ezeket a bejegyzéseket tolmácsolják majd együtt Fullajtár Andreával. Az előadásra szóló belépő 600 Ft, SZTE-hallgatóknak és Délmagyarország-előfizetőknek 10% kedvezményt biztosít a palota.

Állandó programok és aktuális kiállítás

A Szín-Forma-Tér c., geometrikus képzőművészeti tendenciákat bemutató kiállítás továbbra is várja a látogatókat. Április 23-án, szombaton 10:30-tól a REÖK Gyerök Kör múzeumpedagógiai foglalkozás keretében ismerkedhetnek a kisebbek a tárlattal. Április 30-án, szombaton 10 órától palotasétára várják a gyerekeket, 11 órától pedig a felnőtteket.

et 2016 logo 02

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV