Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Salvador Dalí a REÖK-ben

 

Megérkeztek Salvador Dalí alkotásai a Reök-palotába. A katalán mester több mint 60 művéből július 28-án nyílik két hónapig tartó kiállítás.

A 20. század egyik legnépszerűbb képzőművészének alkotásait mutatja be a REÖK július 28-án kezdődő, legújabb tárlata. Több mint 60 mű érkezett péntek hajnalban a kiállítóházba a prágai Gallery of Art-ból. Nátyi Róbert kurátor jövő hét elején kezdi a palota mindkét szitjén megtekinthető kiállítás rendezését. 

Dalí legjellemzőbb, ikonikus szürrealista korszakának remekeit láthatják majd az érdeklődők egészen szeptember 24-ig. Litográfiák, rézkarcok, grafikák alkotják a tárlat gerincét. Érdekesség, hogy a mester ritkán látható szobrait is kiállítják a palota termeiben, sőt, az extrém művész kereskedelmi jellegű alkotásaiból is ízelítőt nyújt a válogatás. 

A 10. jubileumát ünneplő REÖK-ben idén már ez a harmadik nemzetközi, világhírű alkotó műveiből nyílt kiállítás. Jan Saudek és Alfons Mucha után a szürrealizmus provokatív pápájának műveit csodálhatja meg a közönség. 

Az ünnepi évben minden kiállítás jelképes, 500 forintos belépőért tekinthető meg, így a Dalí is. A jegy ára teljes egészében levásárolható a Fesztivál Jegyirodán, ahova számos Dalí-ajándéktárgy és művészeti album is érkezett a prágai galériából. 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV