Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

REÖK Gyerök Kör - ingyenes családi nap

 

Családi múzeumpedagógia programra várja a REÖK a gyermekeket és felnőtteket. December 9-én, szombaton délelőtt közösen elmélkedhetnek és alkothatnak aktuális kiállításunk, Kalmár János - Intervallum című kiállításán. Ale Ildikó, festőművész, múzeumpedagógus, a hosszú évek óta sikeres program vezetője izgalmas programelemekkel készül a napra.

 

REÖK GYERÖK KÖR ingyenes családi nap
2017. december 9. szombat, 10.00-13.00
Kalmár János szobrászművész Intervallum c. kiállításon

Program terv és programvezető: Ale Ildikó múzeumpedagógus, festőművész

Célcsoport: családok és egyéni érdeklődők
gyermek- szülő- nagyszülő

10.10-10.40 
RÁHANGOLÓ 

A modern szobrászat rövid áttekintése különös tekintettel az emberi figura megjelenítésére. Vetített képes előadás a Zöld Szalonban.

10.45-11.15 
SZOBROK CSENDJE - LELKEK HANGJA 

Kalmár János szobrászművész alkotásai között a művész lélek útjaiba kapunk betekintést! Antropomorf szobrain keresztül olyan lelki helyzetekre lesz rálátásunk, amelyek mindannyiunkra vonatkozhatnak, csak fel kell idézni magunkban. A művész szobrai különös lényeglátásra, belső utazásra hívják a résztvevőket.

11.20-12.00 
MOST ITT ÁLLSZ! INDULJ EL! 
IDŐUTAZÁS KALMÁR JÁNOS ÖSVÉNY C. TÉRTEXTIL ALKOTÁSÁBAN 

Tervezd meg saját utad! 
A gyerekek, felnőttek együtt mesélhetnek terveikről, életútjukról. A kb. 8 m hosszú mű mellett, parkettán kifeszített papírfolyamon lehet rajzolni, tervezni, ábrázolni a legfontosabb dolgokat . Korosztálytól függetlenül közös alkotás születik,így az egyéni történeteken keresztül az ember világának sokszínűsége kerül az idő- papírra!
A textilkapuk közti választott „ idősávokban” tartózkodva is lehet rajzolni, írni, tervezni azoknak,akik különösképpen szeretnék előkészíteni életük bizonyos időszakait. Ha életkoruk kapcsán a múlttal kívánnak foglalkozni, tekintsenek vissza és értékeljék cselekedeteiket, döntéseiket.
(Pedagógiai cél- a jövő tervezésének tudatosítása/ generációk együtt= példaadás)


12.00-13.00 
ALKOTÓ PROGRAM 

Két helyszín és három feladat közül választhatnak a résztvevők:
Az alkotóprogram a kiállítótéri munkához kapcsolódik, ezért ajánlott a teljes időben jelen lenni.
ÁTRIUM- Rajzold le magad egy pozitív és egy negatív lelkiállapotban. Több fázisban, fokozatosan egyszerűsítsd a lehető legegyszerűbb közlési formáig, majd alkosd meg térben bármilyen méretben papírból, ollóval, ragasztóval. 
ÁTRIUM- Az Átriumban lévő egyetlen Kalmár mű címe: Emelkedés. Az alkotást körbejárva, szemlélve, továbbgondolva készíts vázlatokat arról, hogyan keletkezhetett a szobor, milyen formákra vezethető vissza a mű. Vajon tudsz már a művész szemléletével gondolkodni? 
II. emeleti kiállító tér, 4.terem
Az Erdő I- XII c. mű terében átérezhető, milyen egy művészi erdő közegében lenni.
Ha beköltöznél ebbe az erdőbe, te milyen formát öltenél magadra?Ha a családodat is hoznád magaddal, hogyan ismerhetnénk meg a szüleidet, nagyszüleidet és testvéreidet. ábrázold elképzeléseidet! A formákat hurkapálcára ragasztva síkbábokká alakíthatod ,majd lefotózhatod magad,a síkbábokat a mű terében.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV