XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kukla Krisztián Duray-tárlatvezetése

 

Március 12-én, vasárnap 11 órától Duray Tibor alkotásai közt a kiállítás kurátora, Kukla Krisztián vezeti körbe az érdeklődőket. A program ingyenes. 

Mi visz rá egy festőt arra, hogy megbízás nélkül műtermében hosszú évekig egy olyan festményen dolgozzon, amit nem láthat teljes egészében, mert a kép jóval nagyobb, mint a rendelkezésére álló falfelület? A tárlaztvezetésen erre is fény derül. Ahogy arra is, a híres képzőművészek közül kik voltak Duray mesterei, inspirációs forrásai.

Duray Tibor a 20. századi magyar képzőművészet még felfedezendő, pontosabban újra felfedezendő alakjai közé tartozik. Sokrétű művész, akit a REÖK-ös kiállításon minden oldaláról megismerhetünk.  A monumentális méretű, több évtizednyi műteremi szunnyadás után frissen előkerült és restaurált Aranykor mellett ugyanis látható itt korai art decós képekei, a Derkovits hatás nyomán, ám saját hangon megszólaló, megkapó enteriőrök, zsánerképek és portrék, a háborús és minden bizonnyal 56-os élmények szuggesztív művei, a spontán manuális készségről tanúskodó tusrajzok, a késői apró tájképek és a hatalmas üvegablak-tervek, talányos színpadképek. 

Mindezekről hallhatnak izgalmas érdekességeket, akik ellátogatnak vasárnap a kiállítótermekbe. 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV