XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Titkok a Szabadtéri működéséről

 

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket december 8-án a Reök-palotába. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója avatja be a résztvevőket a fesztivál kulisszák mögötti életébe. Bemutatják a Szabadtéri elmúlt 85 évéről most megjelent kötetet is.

A közönség részéről gyakran felmerül a kérdés: mit csinálnak egy nyári fesztivál szervezői a többi évszak alatt. Erről, a nézők számára kevésbé érzékelhető, izgalmas folyamatokról szól majd a december 8-án, csütörtökön 18 órától kezdődő beszélgetés a Reök-palotában. Herczeg Tamás fesztiváligazgató betekintést nyújt majd a kulisszák mögé.

Az inyenes programon szó lesz az elmúlt évadok tapasztalatairól, eredményeiről, a szervezet működéséről, célokról. A teatrológusi végzettséggel is rendelkező igazgató gyakorlott színházvezetőként beszél arról is, hogy a Broadway, a West End vagy a Salzburgi Játékok tanulmányozása hogyan tud hatni a Szabadtéri műsorstruktúrájára és menedzselésére.

A Szegedi Szabadtéri 85. évfordulójára kiadott, friss kötetet is ezen az alkalmon vehetik kezükbe először az érdeklődők. A könyv végigvezeti az olvasót a Szabadtéri múltján és jelenén: összefoglalót ad az elmúlt évtizedekről, részletes kronológiájában böngészhetővé válnak az egyes évadok darabjai és szereposztásai. Az áttekintéshez pedig új tanulmány is társul a fesztivál jelenéről. A hasznos színháztörténeti dokumentumként szolgáló munka méltó folytatása Nikolényi István néhai igazgató kézikönyvének, amely 2006-ig dolgozta fel a Szabadtéri történetét.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV