XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Plusz előadást kellett hirdetni a novemberi "öREÖK Szerelmek" estből

 

Négy nap alatt fogytak el a jegyek a novemberi Így szerettek ők - öREÖK szerelmek felolvasószínházi estre, így ráadás előadás is lesz József Attila szerelmi háromszögéről.

Októberben indult a REÖK felolvasószínházi sorozata, melynek középpontjában az irodalom és a szerelem áll. Nyáry Krisztián Így szerettek ők című, a legnagyobb magyar írók és költők szerelmi életét bemutató köteteinek édesbús, szenvedélyes, olykor tragikus történetei elevenednek meg a REÖK színpadán.

Első alkalommal maga a szerző, Nyáry Krisztián is vállalta a felkérést, így az est folyamán ő testesítette meg Szabó Lőrinc alakját. A költő életét több évtizeden át végigkísérő két nő szerepében Kerekes Viktória, az Örkény Színház művésze valamint a Terápia című HBO-sorozatból ismert Kurta Niké állt színpadra. A nézők rekordidő alatt kapkodták el a jegyeket, és mivel a bemutatón már gombostűt sem lehetett volna leejteni, a szervezők kénytelenek voltak megnyitni a főpróbát is a közönség előtt. A programsorozat első része óriási siker volt, Nyáry Krisztián pedig egy eddig sosem hallott Szabó Lőrinc-történettel hálálta meg a résztvevők lelkesedését.

A novemberi alkalommal a költőzseni, József Attila szerelmi vívódásait tárgyalja az előadás, melyben Kozmutza Flóra, és a pszichológusnő későbbi férje, Illyés Gyula megismerkedésének történetét hallhatjuk. A program annyira népszerű, hogy négy nap alatt lett teltházas ez az előadás is, így közkívánatra második alkalmat is hirdettek ugyanarra a napra.

A tragikus sorsú költő szerepét Kovács Krisztián, Illyés Gyula alakját a Vigszínház művésze, Hajduk Károly, a két férfi között vívódó nőt Dobó Kata formálja meg. Az előadások időpontja: november 22., kedd 19:00 és 20:30.

A projekt különlegessége, hogy a bemutatókat intenzív műhelymunka előzi meg, a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak közreműködésével és Réczei Tamás, rendező vezetésével. Végül ismert színművészek tolmácsolásában elevenednek meg az így létrejött szövegkönyvek, a Nyáry Krisztián által is megírt szerelmi háromszögek, naplórészletekkel, levelezésekkel és versekkel kiegészítve.

(fotók: Dusha Béla)

 

A69I8811

A69I8794

A69I8797

A69I8817

A69I8832

A69I8781

A69I8777

 

 

 

 

 

 

 

 

A69I8791

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV