XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Nyáry Krisztián, modern Petőfik és a TÁP Színház is a REÖK-ben

 

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is. Márton András “karakterből”, Pataki Ferenc “elvesztve” lép fel a palotában, és Petőfi ezer arcát mutatja meg az érdeklődőknek Színész Bob és csapata.

Október 6-án forradalmi reggae-vel, gengszterrappel és bordal-dzsesszel készül az érdeklődőknek a Bob és Bobék Orchestra, melynek egyik tagja a népszerű slammer, Horváth Kristóf, vagyis “Színész Bob”. Petőfi izgága, szenvedélyes, fatalista, romantikus, arrogáns, hazafias, komoly, naiv és ismeretlen arcait mutatja meg a 19:30-kor kezdődő koncerten a csapat. Vendégművészeik is lesznek, méghozzá Kemény Zsófi és Simon Márton költők, slammerek személyében. Azt ígérik, a hallgatóság még napokig dúdolni fogja a „megy a juhász szamáron”, a „befordultam a konyhára” vagy a „ki gondolná, ki mondaná” sorokat. A verskoncertre 1000, diákigazolvánnyal 800 forintért váltható belépő.

Tudja-e Ön, hogy miket írogatott titkos füzetébe a volt amerikai elnök, Ronald Reagan? Hogy ki rejtett 56-ban gránátokat egy fa odvába a Várhegyen? Hogy ki volt ott a legendás pesti Katona és a nagy kaposvári társulat indulásakor, de mégis lelépett? Hogy mit jelent a karakterből kifejezés? Márton András színművésszel Balog József újságíró beszélget a többek között a fenti történetekből íródott, “Karakterből” című kötete apropóján. Az október 12-én, 17:30 órakor kezdődő program ingyenes.

Ebben a hónapban kezdődik a REÖK legújabb, pikáns tematikájú felolvasószínházi sorozata is, mely a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét mutatja be. A projekt ötlete Nyáry Krisztián Így szerettek ők című népszerű könyvei alapján született. Az első rész, melyet október 12-én 19 órától láthatnak a nézők, Szabó Lőrincről, feleségéről és szeretőjéről szól. A költő szerepét nem más, mint Nyáry Krisztián vállalta magára, a feleség Kerekes Viktória, a szerető Kurta Niké lesz. A teljes árú jegy 500 forintba kerül, diákigazolvánnyal már 400 forintért váltható belépő az estre.

szabó lőrinc és mikes klára 1

 

 

 

 

 

 

Színházból nem lesz hiány ebben a félévben sem a REÖK-ben. Pataki Ferenc színművész Elvesztve című monodrámája a palota nemrég felújított színháztermébe költözik. Október 14-én 19 órakor láthatja a közönség a Dosztojevszkij kisregényei nyomán íródott előadást. A darab hőse folyton úton van, keresgél, helyet változtatva éli világát. Ott talál otthonra, ahol épp lecövekel. Környezetében nincsen senki, úgy érzi, az egész világon csak ő létezik. Állandóan azon őrlődik, ő hagyta-e el a világot vagy a világ hagyta magára őt? Önmagával való dialógusai során kérdez rá az ember alapvető értékeire, ám a válaszokat a nézőkre bízza. A produkcióra teljes áron 1500, diákigazolvánnyal 1300 forintért vásárolható belépő.

csibeszek3 Nagy Gyorgy

Jean Paul Sartre Zárt tárgyalás című műve nyomán született a TÁP Színház Lö csibészek előadása. A független csapat vezetője és a produkció rendezője Vajdai Vilmos, a Katona József Színház művésze és a Szabadtérin idén is nagy sikert arató Tévedések vígjátéka Dr. Csipete. Az október 25-én, 19 órakor színre kerülő darabban három, egymás számára ismeretlen embert összezárnak egy különös helyen. Miután bevallják bűneiket, várják a jól megérdemelt büntetést, de nincs ott senki, aki megbüntethetné őket. A végére azért csak sikerül keményen megbűnhődniük. Az elődásra, melyben a Hajnali láz című filmsiker egyik főszereplőjét, Piti Emőkét is láthatjuk elővételben 1000, az előadás napján 1500 forintba kerülnek a jegyek.

 

 

A felsorolt programokat az Őszi Kulturális Fesztivál keretében láthatják a nézők. A Petőfi verskoncertet és az Így szerettek ők sorozatot az NKA támogatja.

(A bal oldali fotón Szabó Lőrinc és Mikes Klára látható.)

(A jobb oldalni fotó Nagy György képe a Lö csibészek c. előadásból.)

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV